חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סיגרים במילוי בשר
Votes: 1
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סיגרים הם אחד המאכלים המזוהים ומהבולטים מן המטבח המרוקאי - עלי בריק ממולאים בבשר חריף או במלית כבד מיוחדת. הסיגרים מוגשים בעיקר באירועים חגיגיים כמו חתונות, חינה ובר מצווה. ניתן להקפיא אחרי הגלגול ולטגנם קפואים
סיגרים במילוי בשר
Votes: 1
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סיגרים הם אחד המאכלים המזוהים ומהבולטים מן המטבח המרוקאי - עלי בריק ממולאים בבשר חריף או במלית כבד מיוחדת. הסיגרים מוגשים בעיקר באירועים חגיגיים כמו חתונות, חינה ובר מצווה. ניתן להקפיא אחרי הגלגול ולטגנם קפואים
הוראות הכנה
מרכיבים
400 גר' בשר בקר טחון
3 פלפלים אדומים יבשים קטנים, קצוצים
8 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
8 גבעולי כוסברה קצוצים
1/2 ראש שום בינוני כתוש
מים
1 עלי דפנה
1/2 כפית מלח
1 כפית גדושה כמון
1 כפית פפריקה חריפה
1 כף חומץ
1 חלבון( הלבן בביצה)
32-36 בריק או 8-9 עלי פילו, חתוכים לגודל הרצוי
(לפחות ארבעה מלבנים מכל עלה פילו מרובע גדול)
שמן לטיגון
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.מניחים את הבשר הטחון בקערה ומוסיפים את הפלפלים האדומים, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים, מערבבים היטב ויוצרים מכל התערובת כדור אחד או שניים.
2.יוצקים מים לסיר בינוני ומוסיפים להם עלי דפנה ומחצית מכמות המלח. מניחים על אש בינונית ומרתיחים. מוסיפים את הבשר ומבשלים על אש בינונית במשך 45 דקות. טוחנים שנית את הבשר המבושל, מוסיפים את יתר המלח, הכמון, הפפריקה החריפה והחומץ ומערבבים היטב.
3.מחממים מחבת, מניחים עליה את תערובת הבשר ומאדים במשך כ- 5-8 דקות.
4.טורפים את החלבון בקערית.
5.פורשים כל עלה בריק לעיגול ומקפלים את שני הקצוות, כך שיתקבל משטח מלבני (נעזרים בחלבון הביצה על מנת להדביק את הקצוות המקופלים).
6.נוטלים כף או שתיים מהבשר ויוצרים קציצה מוארכת דמויית אצבע. מניחים את הבשר לרוחב העלה בקצה הקרוב אליכם ומגלגלים את העלה עם המלית אל קצהו המרוחק. מורחים מעט חלבון על קצה העלה ומהדקים היטב.
בסיר בינוני או במחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסיגרים עד לקבלת גוון חום-זהבהב. מגישים.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: ספר המתכונים המרוקאי
שתף את המתכון