חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגיות מסורתיות("כאדה")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"סומחורי כאדה"- עוגיות מהמסורת הגרוזינית,טעימות מיוחדות ונמסות בפה. brמתאימות לקפה/תה ולסתם פינוק.
עוגיות מסורתיות("כאדה")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"סומחורי כאדה"- עוגיות מהמסורת הגרוזינית,טעימות מיוחדות ונמסות בפה. brמתאימות לקפה/תה ולסתם פינוק.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1-ק"ג קמח
2-שקיות אבקת אפיה
2-גביעי אשל
400-גרם מרגרינה רכה
2-כפות וודקה
מילוי:
125-גרם מרגרינה
2-כוסות קמח
½2 כוסות סוכר
2-שקיות סוכר וניל
ביצה טרופה להברשה
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-180°C .
לערבב אבקת אפיה בקמח,להוסיף מרגרינה ולפורר באצבעות.
להוסיף אשל וודקה,ללוש עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
לחלק את הבצק ל-4 חלקים ולכסות במגבת 30 דקות.
לערבב את מצרכי המלית יחד ולפורר לפירורים עדינים,לחלק לשניים,חלק אחד לשמור להמשך.
לקמח משטח עבודה,לרדד כל חלק בצק בנפרד לעובי של 1ס"מ.
לפזר ¼ מכמות מילוי הלא שמור על חצי שטח מהבצק ולקפל בצורת מעטפה.
להניח על מגש את כל ארבעת חלקי בצק,לכסות בשקית ניילון ולשמור 6 שעות במקרר.
לחזור שוב על פעולת רידוד ומילוי והפעם רק למלא חצי משטח הבצק ולכסות בחצי השני,לא לקפל.
לחתוך בעזרת סכין 6-8 ריבועים,להניח אותם בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
לטרוף ביצה ולהבריש את העוגיות.
לאפות בתנור ( 180°C ),
20-25 דקות עד שיקבלו צבע חום-זהב.
לאחסן בכלי סגור.
מגיש: רינת ספיר
מקור: ביתי
שתף את המתכון