חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת (שושנים) קינמון, דבש ואגוזים - סטיקי באנס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אוהבים עוגות שמרים? אוהבים. אוהבים קינמון? ברור. וקרמל? איך אפשר לא. brעכשיו תחברו את כל אלה ביחד, ותקבלו את המאפה הממכר של החיים שלכם, brשישאיר אתכם עם אצבעות דביקות וקרייבינג מטורף לעוד. לזה אנחנו קוראים שחיתות
עוגת (שושנים) קינמון, דבש ואגוזים - סטיקי באנס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אוהבים עוגות שמרים? אוהבים. אוהבים קינמון? ברור. וקרמל? איך אפשר לא. brעכשיו תחברו את כל אלה ביחד, ותקבלו את המאפה הממכר של החיים שלכם, brשישאיר אתכם עם אצבעות דביקות וקרייבינג מטורף לעוד. לזה אנחנו קוראים שחיתות
הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית 26-28 עגולה מתפרק, עטופה בתחתית בנייר אלומיניום כדי למנוע נזילות.
לבצק השמרים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים או שקית שמרית (50 גרם)
200 גרם חמאה
1/4 1 כוסות חלב (300 מ"ל)
4 ביצים
3/4 כוס סוכר לבן
1 כפית מלח
- פרסומת -
למלית:
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה
1 כף קינמון
60 גרם חמאה מומסת
לציפוי:
3/4 כוס סוכר דמררה (חום בהיר)
60 גרם חמאה
4 כפות דבש
1/2 1 כוס אגוזי פקאן (170 גרם)
תבנית 26-28 עגולה מתפרק, עטופה בתחתית בנייר אלומיניום כדי למנוע נזילות.
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. מכינים בצק שמרים: במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והשמרים.
2. ממיסים חמאה: מכניסים אותה בכלי למיקרוגל במשך 30 שניות, ואם צריך מוסיפים
עוד 10 שניות.
3. מחממים מעט את החלב במיקרוגל, כ-10-20 שניות.
4. מוסיפים לקמח את החמאה, החלב, הביצים והסוכר, ומעבדים עד לקבלת בצק.
5. מוסיפים לבצק את המלח ולשים עוד 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית,
עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה
עד להכפלת הנפח (כשעה). ניתן להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח במקרר במשך הלילה.
יש בועיות אוויר? ברכותינו, יש לכם בצק אוורירי
6. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
7. מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה מקומח מעט ומחלקים אותו ל-4 חלקים.
4 חלקים. 3 לסטיקי באנס, ומה עם החלק הנוסף? תגלו בהמשך
8. מרדדים שלושה מתוך ארבעת חלקי הבצק למלבן בעובי כ-1/2 ס"מ. מברישים את המלבן
בחמאה המומסת ומפזרים מעל את תערובת הסוכר והקינמון. מגלגלים כל מלבן לרולדה.
9. מכינים את הציפוי: בסיר בינוני מעל אש נמוכה מערבבים סוכר חום, חמאה ודבש,
עד שהחמאה נמסה.
10. שופכים את התערובת הקרמלית לתחתית התבנית ומפזרים מעליה את הפקאנים.
11. פורסים את הרולדות לפרוסות ברוחב של כ-5 ס"מ (יוצאות כ-19 פרוסות לרולדה)
ומסדרים במעגלים מעל הקרמל והאגוזים. חשוב לשמור על רווח בין הפרוסות,
מאחר שהן עוד יתפחו ויתרחבו.
12. מכסים את התבנית במגבת נקייה ומתפיחים כחצי שעה.
13. מכינים לתנור ואופים כ-35 דקות, עד שהפרוסות מזהיבות.
הופכים מיד כל עוד הקרמל חם על צלחת הגשה.
* ומה עושים עם רבע הבצק הנוסף? נסו גלילת נוטלה: מרדדים את הבצק למלבן,
מורחים עליו ממרח נוטלה ומגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית אינגליש קייק ומורחים
את החלק העליון בביצה עם מעט מים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
כחצי שעה, עד שהעוגה מזהיבה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון