הוראות הכנה
מרכיבים
לגולש:
1 קג' בשר בקר לבישול ארוך
2 בצל גדול חתוך לרצועות
4-5 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים באורך
8-10 שיני שום קצוצות גס
10 בצלצלי שאלוט (לא חובה)
3 גזר חתוך לפרוסות עבות
3-4 ענפי טימין
1 כף כמון
3 כפות פפריקה
1 כף כורכום
מלח
פלפל שחור טחון
מעט אגוז מוסקט טחון
מעט קינמון
שמן זית לטיגון
לבצקניות:
1 כוס קמח
1 ביצה
1-2 כפות אבקת מרק פטריות (לא חובה)
מים פושרים
אופן ההכנה
הכנת הגולש
1.מטגנים את הבצל והשאלוט עד להשחמה קלה,מוסיפים את הבשר ו'סוגרים' אותו טוב מכל
הצדדים,
2.מוסיפים את הגזר והשום וטגנים עוד כמה דקות, מוסיפים את התבלינים ותפוחי האדמה
ומערבבים טוב,
3.מוסיפים כחצי כוס מים רותחים ומבשלים על אש בינונית עם מכסה פתוח מעט כשעתיים עד
שלוש שעות, מערבבים כל חצי שעה ואם חסר נוזלים מוסיפים מעט מים רותחים,
4.בחצי שעה האחרונה מוסיפים את הבצקניות ומערבבים שיספגו את הרוטב והטעמים.
להגיש עם אורז לבן.
אופן הכנת הבצקניות - ניוקי
1.בסיר קטן עם מים רותחים או מרק מערבבים את כל מצרכי הבצקניות לבצק רך וסמיך
אבל לא נוקשה.
2.בסיר גדול להרתיח מים עם כף מרק ובעזרת 2 כפיות יוצרים גושי בצק קטנים ומורידים לסיר
המים מרק, כשהם צפים מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד עד להכנסתם לסיר הגולש.
מגיש:
מקור: BIGJACK
שתף את המתכון