חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קוגל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קוגל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
40 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
¼3 כוסות קמח
4 ביצים
½ כוס שמן
6 תפחי אדמה
½2 כפיות מלח
4 בצלים גדולים
הרבה פלפל שחור
אופן ההכנה
מפוררים את השמרים עם כמה כפיות מים והסוכר ומניחים בצד.
שמים בקערה ½2 כוסות מהקמח, מוסיפים את הביצים, השמרים המומסים, השמן ו-1/3 כוס מים. מערבבים. מערבבים לבלילה אחידה ומניחים לתפיחה לכשעה
מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה דקה. סוחטים את תפוחי האדמה היטב ואוספים את הנוזלים בקערית. מניחים את קערת הנוזלים בצד לכמה דקות כדי שהעמילן ישקע. שופכים את הנוזלים ומשאירים את העמילן.
מוסיפים לבצק את תפוחי האדמה המגוררים והמלח. מגררים פנימה בפומפייה דקה בצל אחד או שניים. מתבלים בהרבה פלפל שחור ומוסיפים את העמילן של תפוחי האדמה. מוסיפים את ¾ כוס הקמח הנותרת ומערבבים שוב.
מניחים לתפיחה ל-½ שעה..
מחממים את התנור לחום בינוני (180°c). משמנים היטב שתי תבניות "אינגליש קייק".
פורסים את הבצלים הנותרים ומרפדים את תחתית התבניות בטבעות. ממלאים את התבניות בבלילה על ל-¾ גובהן ומורחים את פני הבלילה בשמן.
מכניסים לתנור ואופים שעתיים.
מגיש: marytubr
מקור:
שתף את המתכון