הוראות הכנה
מרכיבים
40 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
¼3 כוסות קמח
4 ביצים
½ כוס שמן
6 תפחי אדמה
½2 כפיות מלח
4 בצלים גדולים
הרבה פלפל שחור
אופן ההכנה
מפוררים את השמרים עם כמה כפיות מים והסוכר ומניחים בצד.
שמים בקערה ½2 כוסות מהקמח, מוסיפים את הביצים, השמרים המומסים, השמן ו-1/3 כוס מים. מערבבים. מערבבים לבלילה אחידה ומניחים לתפיחה לכשעה
מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה דקה. סוחטים את תפוחי האדמה היטב ואוספים את הנוזלים בקערית. מניחים את קערת הנוזלים בצד לכמה דקות כדי שהעמילן ישקע. שופכים את הנוזלים ומשאירים את העמילן.
מוסיפים לבצק את תפוחי האדמה המגוררים והמלח. מגררים פנימה בפומפייה דקה בצל אחד או שניים. מתבלים בהרבה פלפל שחור ומוסיפים את העמילן של תפוחי האדמה. מוסיפים את ¾ כוס הקמח הנותרת ומערבבים שוב.
מניחים לתפיחה ל-½ שעה..
מחממים את התנור לחום בינוני (180°c). משמנים היטב שתי תבניות "אינגליש קייק".
פורסים את הבצלים הנותרים ומרפדים את תחתית התבניות בטבעות. ממלאים את התבניות בבלילה על ל-¾ גובהן ומורחים את פני הבלילה בשמן.
מכניסים לתנור ואופים שעתיים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון