חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קישואים במילוי קוסקוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גרסה אוריינטלית מתובלת לקישוא הממולא המסורתי. הקוסקוס יותר עדין בטעמו מאורז, ועשבי התיבול יוצרים חגיגה לחיך...
קישואים במילוי קוסקוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גרסה אוריינטלית מתובלת לקישוא הממולא המסורתי. הקוסקוס יותר עדין בטעמו מאורז, ועשבי התיבול יוצרים חגיגה לחיך...
הוראות הכנה
מרכיבים
למילוי:
8 קישואים עגולים
1 כוס קוסקוס מוכן
1 בצל גדול קצוץ דק
8 שיני שום כתושות
2 עגבניות (מומלץ עגבניות תמר) חלוטות, קלופות וקצוצות
100 גר' צנוברים, קלויים קלות במחבת
1/3 כוס כוסברה קצוצה
3 כפות עלי נענע קצוצים
מיץ מחצי לימון
1 כפית של שורש ג'ינג'ר יבש קלוף ומגורר
5 כפות שמן זית
1 כפית בהרט
מלח ופלפל גרוס גס
לרוטב:
2 בצלים בינוניים, חצויים וחתוכים לפרוסות
4-5 עגבניות חתוכות לפרוסות עגולות
12 שיני שום חצויות
שמן זית
1 כוס יין אדום
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי נענע קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
חשוב לבחור קישואים עגולים נטולי פגמים, טריים וגדולים דיים למילוי. מסירים מהם כיפה ומרוקנים את תוכנם באמצעות כפית פריזיין (זהירות לא לחורר את הקישוא). שומרים את התוכן בכלי בצד. מומלץ גם ליישר מעט את תחתית הקישוא כך שיעמוד יציב.
מערבבים ביחד את חומרי המילוי: קוסקוס, בצל קצוץ, שום כתוש, עגבניות קצוצות, צנוברים קלויים, כוסברה, נענע, מיץ לימון, ג'ינג'ר, שמן זית, בהרט, מלח ופלפל שחור. חובבי חריף במיוחד יכולים להוסיף למילוי גם את זנבו של פלפל אדום חריף, ללא גרעינים וקצוץ דק-דק.
מכניסים את המילוי לקישואים ומכסים בחזרה בכיפות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית (אפשרי גם פיירקס) בשמן זית, מרפדים בפרוסות העגבניות, מפזרים מעליהן את הפטרוזיליה, הכוסברה והנענע. על עשבי התיבול נציב את הקישואים הממולאים, וביניהם נפזר את שיני השום החצויות, את תוכן הקישואים ששמרנו בצד, מלח ופלפל. אם נותר חלק מהמילוי מפזרים גם אותו בתבנית. מערים בזהירות את כוס היין האדום לתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום (לדאוג לסגור היטב) ומכניסים לתנור למשך 45 דקות.
מוציאים מהתנור, ממתינים מספר דקות ומגישים. בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון