חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קוסקוס אלוהי,עבודת יד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בתאריך 12.5.1995 במדורה קילופים כתבה אודטה את המתכון לקוסקוס והכותרת הייתה כשם המתכון הרשום לעיל. מאז ועד היום אני לא סוטה בכלום מהרשום במתכון וילדינו (ארנון,אורית וליהי) וגם אורחינו לא מפסיקים להתפעל. תוסיפו לזה את "מרק לקוסקוס נוסח ניר" ותבינו שאודטה לא פחות טובה מה"ד"ר".
קוסקוס אלוהי,עבודת יד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בתאריך 12.5.1995 במדורה קילופים כתבה אודטה את המתכון לקוסקוס והכותרת הייתה כשם המתכון הרשום לעיל. מאז ועד היום אני לא סוטה בכלום מהרשום במתכון וילדינו (ארנון,אורית וליהי) וגם אורחינו לא מפסיקים להתפעל. תוסיפו לזה את "מרק לקוסקוס נוסח ניר" ותבינו שאודטה לא פחות טובה מה"ד"ר".
הוראות הכנה
מרכיבים
ציוד נדרש:
סיר קומתיים 7 ליטר
2 קערות פלסטיק בקוטר 26 ס"מ
1 מסננת לקוסקוס
טיימר
נפה מיוחדת לקוסקוס
המצרכים:
1 ק"ג סולת
3/4 כוס שמן תירס
3/4 כוס מי ברז
2 כפיות מחוקות מלח
2 כוסות מים ועוד 2 כוסות מים
אופן ההכנה
1. בסיר תחתון ממלאים 1/3 מים (9 כוסות) ומרתיחים, בינתיים שופכים את הסולת לקערה
גדולה מפלסטיק , מוסיפים מלח, 3/4 כוס שמן, ומערבבים ,מוסיפים 3/4 כוס מים ומערבבים היטב.
2. מעבירים את הסולת לנפה,בעזרת אצבעות היד הנקייה דוחפים את כל החומר כנגד תחתית הרשת,עד שכל החומר עובר.מעבירים את החומר לסיר העליון,כאשר המים בסיר התחתון רותחים מושיבים עליו את הסיר העליון, מניחים את המכסה. מרתיחים ½ שעה בול !
3. שופכים את תכולת הסיר לאחת מקערות הפלסטיק ,( זהירות מהאדים החמים ! )
4. מוסיפים 2 כוסות מים מהברז בפיזור ,מערבבים וממתינים 10 דקות, בינתיים מוסיפים מים בסיר התחתון במקום המים שהתאדו (3 כוסות) ומרתיחים את המים.
5. מעבירים את התכולה מהקערה לסיר העליון ומרתיחים 1/2 שעה נוספת בול!
6. מעבירים לקערה שופכים 2 כוסות מים מהברז ,לא מערבבים ,ממתינים 10 דקות .
7. מערבבים ומעבירים דרך נפה ויש!
מגיש: קיבי
מקור: אודטה
שתף את המתכון