בתאריך 12.5.1995 במדורה קילופים כתבה אודטה את המתכון לקוסקוס והכותרת הייתה כשם המתכון הרשום לעיל. מאז ועד היום אני לא סוטה בכלום מהרשום במתכון וילדינו (ארנון,אורית וליהי) וגם אורחינו לא מפסיקים להתפעל. תוסיפו לזה את "מרק לקוסקוס נוסח ניר" ותבינו שאודטה לא פחות טובה מה"ד"ר".
|
|
|
|
בתאריך 12.5.1995 במדורה קילופים כתבה אודטה את המתכון לקוסקוס והכותרת הייתה כשם המתכון הרשום לעיל. מאז ועד היום אני לא סוטה בכלום מהרשום במתכון וילדינו (ארנון,אורית וליהי) וגם אורחינו לא מפסיקים להתפעל. תוסיפו לזה את "מרק לקוסקוס נוסח ניר" ותבינו שאודטה לא פחות טובה מה"ד"ר".
|
הוראות הכנה
מרכיבים
ציוד נדרש:
סיר קומתיים 7 ליטר
2 קערות פלסטיק בקוטר 26 ס"מ
1 מסננת לקוסקוס
טיימר
נפה מיוחדת לקוסקוס
המצרכים:
1 ק"ג סולת
3/4 כוס שמן תירס
3/4 כוס מי ברז
2 כפיות מחוקות מלח
2 כוסות מים ועוד 2 כוסות מים
אופן ההכנה
1. בסיר תחתון ממלאים 1/3 מים (9 כוסות) ומרתיחים, בינתיים שופכים את הסולת לקערה
גדולה מפלסטיק , מוסיפים מלח, 3/4 כוס שמן, ומערבבים ,מוסיפים 3/4 כוס מים ומערבבים היטב.
2. מעבירים את הסולת לנפה,בעזרת אצבעות היד הנקייה דוחפים את כל החומר כנגד תחתית הרשת,עד שכל החומר עובר.מעבירים את החומר לסיר העליון,כאשר המים בסיר התחתון רותחים מושיבים עליו את הסיר העליון, מניחים את המכסה. מרתיחים ½ שעה בול !
3. שופכים את תכולת הסיר לאחת מקערות הפלסטיק ,( זהירות מהאדים החמים ! )
4. מוסיפים 2 כוסות מים מהברז בפיזור ,מערבבים וממתינים 10 דקות, בינתיים מוסיפים מים בסיר התחתון במקום המים שהתאדו (3 כוסות) ומרתיחים את המים.
5. מעבירים את התכולה מהקערה לסיר העליון ומרתיחים 1/2 שעה נוספת בול!
6. מעבירים לקערה שופכים 2 כוסות מים מהברז ,לא מערבבים ,ממתינים 10 דקות .
7. מערבבים ומעבירים דרך נפה ויש!
מגיש:
מקור: אודטה
שתף את המתכון
