הוראות הכנה
מרכיבים
500גרם בשר שפונדרה, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ. *
250 גרם שעועית ירוקה, חתוכה לרצועות באורך 2 ס"מ
250 גרם במיה קטנה, (בעונה)
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
2 פלפלים (אחד ירוק, אחד אדום) חתוכים לקוביות
3 קישואים צעירים, חתוכים לקוביות
1 חציל בינוני חתוך לקוביות
1 כף גדושה רסק עגבניות
21 כוס מים
מחל ופלפל שחור, טחון טרי
* שפונדרה- החלק הקדמי של החזה, כולל עצמות החזה ועצם החזה. הנתח הזה נמכר עם או בלי העצם. מדובר בבשר קשה יחסית ולא יקר, ובהכנה נכונה מתקבלים תבשילים מצוינים. שימושים: מתאים במיוחד לבישול ארוך, לחמין כמובן וגם ל"פוט- או- פה", ובכלל לתבשילים איטיים, ארוכים
אופן ההכנה
1. מפזרים מלח על קוביות החצילים, משהים לשעה ושוטפים היטב.
2. מערבבים את כל החומרים בסיר כבד ועבה, מתבלים במלח ובהרבה פלפל שחור.
3. מבשלים על להבה בינונית עד שהתבשיל מתחיל לבעבע (נזהרים לא לשרוף את התבשיל).
4. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עוד שעתיים עד שלוש. התבשיל יהיה מוכן כבר לאחר שעתיים, אבל שעת בישול נוספת תעניק לו טעם עמוק ובשל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
