הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
4.5 כוסות קמח לבן
200 גר' חמאה או מרגרינה בטמפ' החדר
כף מי פריחת ורדים או הדרים
2-3 כפות מים או חלב
למלית:
תמרים - 2.5 כוסות תמרים מגולענים
1/2 כוס מים
לחמם מראש תנור לחום נמוך 160 מעלות צלזיוס
אגוזים/פיסטוק חלבי/שקדים - 2 כוסות קצוצים דק
1/2 - 1 כוס סוכר (לפי טעמכם מפני שזורים אבקת סוכר לאחר האפייה)
כף מי ורדים או קינמון
אבקת סוכר לזרייה
אופן ההכנה
קודם להכנת הבצק צריך להכין את המליות.
להכנת המליות:
תמרים - שמים בסיר 1/2 כוס מים, קוצצים את התמרים, מוסיפים לסיר, מבשלים על אש
נמוכה עד להתרככות התמרים לעיסה דמוי ריבה, עיסה קלה למריחה. לצנן.
אגוזים וכו' - מערבבבים עם הסוכר והקינמון. אם משתמשים בשקדים/ פיסטוק חלבי אז צריך
להוסיף את מי הורדים.
בצק:
1. מנפים את הקמח
2. מוסיפים את החמאה/מרגרינה לשים היטב
3. מוסיפים את המים/חלב, לשים לבצק רך
4.מחלקים את הבצק ל-4 חלקים
5. מרדדים לעלה דק בעובי 3 מ"ל, מורחים את המלית/מפזרים את המלית
6. מגלגלים לרולדה, צד הסגירה למטה, עם סכין מסמנים על הרולדה קווים באלכסון (לא
עמוקים מידי בכדי לא לפגוע במילוי) לשני הכיונים, (בכדי שלאבקת הסוכר יהיה נוח להשאר
על העוגיה)
7. חותכים את הרולדה לקטעים של 3 ס"מ כל אחד
8. מסדרים על נייר אפייה, אופים בחום נמוך 160°c
20-25 דקות
9. מצננים, מפזרים אבקת סוכר
10. בתאבון
מגיש:
מקור: אימי זמל
שתף את המתכון
