הוראות הכנה
מרכיבים
1-ק"ג דג " נסיכת הנילוס"
1-כוס מיץ לימון משומר
3-פלפל אדום ומתוק, חתוך לרצועות עבות
2-פלפל צילי חריף ירוק{לא חובה 2},חתוך לטבעות עבות
צרור-כוסברה טרייה וקצוצה
5-שיניים שום שלמות
6-כפות שמן סויה/קנולה
1-כף פפריקה מתוקה
½-כפית כורכום
½-כפית מלח{יתכן שיהיה צורך בתוספת}
½-כוס מים
300-גרם גרגירי חומוס מבושל
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-250°c.
לפרוס את הדג ל-12 ריבועים שווים.
להוסיף לקערה מיץ לימון משומר ולהשרות את פרוסות הדג ל-30 דקות.
לשטוף את פרוסות הדג במי ברז ולסנן מהנוזלים,להכניס לקערה.
להוסיף את התבלינים, רצועות פלפלים, שום, שמן ומים, כוסברה קצוצה, לערבב היטב.
לפזר גרגירי חומוס מבושל בכלי חסין אש ומעל את פרוסות הדג המתובל,כולל ירקות והנוזלים. לסדר יפה.
לכסות בנייר כסף ולאפות בתנור (250°c). כעבור 10 דקות,
להנמיך את הטמפרטורה ל-180°c ולאפות כשעה.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: מבית אמא
שתף את המתכון
