את המתכון קיבלתי מגברת זקנה מאינסברוק, שמבשלת במסעדונת קטנטונת. היא לא מדברת שפה אחרת פרט לגרמנית. אני לא מבינה גרמנית. שמעה שהתלהבתי מהמנה, יצאה החוצה ולבקשתי הסכימה לתת את המתכון. כשראתה שאני לא מבינה, רשמה את המתכון בשפתה על פתק וכשחזרתי לארץ פניתי לאלה שכן דוברים את השפה, וקיבלתי תרגום. br
|
|
את המתכון קיבלתי מגברת זקנה מאינסברוק, שמבשלת במסעדונת קטנטונת. היא לא מדברת שפה אחרת פרט לגרמנית. אני לא מבינה גרמנית. שמעה שהתלהבתי מהמנה, יצאה החוצה ולבקשתי הסכימה לתת את המתכון. כשראתה שאני לא מבינה, רשמה את המתכון בשפתה על פתק וכשחזרתי לארץ פניתי לאלה שכן דוברים את השפה, וקיבלתי תרגום. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית טוב
4 ספלים בצל קצוץ דק
1 כף סוכר
3 שיני שום קצוצות דק
1 כף גרגרי קימל שניקלו ונטחנו
כף וחצי פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
2 כפות מיורן טרי קצוץ דק (אפשר גם יבש, אבל צריך להוסיף חומר)
2 גבעולים טימין
1 עלה דפנה
3 כפות רסק עגבניות
2 כפות חומץ בלסמי
4 כוסות ציר עוף
1.2 ק"ג בשר שפונדרה חתוך לקוביות של 4 ס"מ
1 כפית מלח בישול
¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס
אופן ההכנה
1.מחממים את השמן בסיר כבד, ומטגנים את הבצל עם הסוכר, עד לקירמול.
2. מוסיפים את השום והקימל הטחון, מטגנים כדקה.
3. מוסיפים את הפפריקה המתוקה, המיורן, הטימין ועלה הדפנה ומטגנים עוד דקה.
4. מוסיפים את רסק העגבניות, החומץ הבלסמי, ואת ציר העוף ליצירת רוטב.
5. מניחים פנימה את פיסות הבשר. ממליחים ומפלפלים.
6. מביאים לרתיחה, ומעבירים לאש קטנה לבישול מבעבע, עד שהבשר מאד רך (בערך שעה ומחצה), מערבבים מדי פעם.
7. מתקנים תיבול ומגישים.
נפלא עם פירה, עם אורז. אני אוהבת את זה ככה. סטרייט.
מגיש:
מקור: הזקנה מאינסברוק
שתף את המתכון