הוראות הכנה
מרכיבים
6 עגבניות תמר
1כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/2 כפית מלח ים
15 חתיכות עגבניות מיבשות בשמן (ניתן להשיג בכל מרכול)
2 שיני שום קצוצות דק
2 בצלי אשקלון קטנים קצוצים דק
1/4 כוס שמן זית
1/2 לימון
600 ג"ר סלמון מעושן ללא העור פרוס לפרוסות דקות
500 ג"ר פסטה לינגוויני שטוח (ניתן לרכוש מוכן) אך ניתן להכין לבד
לפסטה:
2 כוסות קמח רצוי מחיטת דורום או קמח לבן רגיל
2 ביצים,
כף אחת שמן זית
כף אחת מים
חצי כפית מלח
אופן ההכנה
1. חורצים את עור עגבניות התמר מלמעלה למטה לרבעים
2. לסיר עם מים רותחים זורקים את העגבניות ל כדקה
3. מעבירים לכלי עם מים קרים ומקלפים את העגבניות
4. חותכים לרבעים ומוציאים את תוכנן (לא רוצים את גרעיני העגבניה)
5. לבלנדר ביתי מכניסים את העגבניות המקולפות ואת העגבניות המיובשות 2 שיני שום
2 בצלי האשקלון הקצוצים ומפעילים
6. מתבלים בפלפל השחור ובמלח ומזרזפים אט אט את שמן הזית והלימון. טועמים ומתקנים
תיבול
7. לסיר גדול מלא מים רותחים ונגיעת שמן זית זורקים את הפסטה ל10 דקות
8. במקביל לוקחים צלחת עמוקה מסדרים עליה רבע מכמות הסלמון
9. מסננים את הפסטה ומחזירים לסיר(ללא להבה) מוסיפים חצי מהרוטב ומערבבים
10. בעמצאות מזלג מגלגלים סיגר גדול מהפסטה ומניחים על הסלמון שבצלחת
11. מעל הפסטה יוצקים 2 כפות רוטב נוספות
12. מפזרים מעל גבינת פרמזן מגורדת ומעט פלפל שחור גרוס עבה
פסטה:
אופן ההכנה:
1. שמים את הקמח במעבד מזון .
2. מוסיפים את הביצים.
3. מוסיפים את שמן הזית ואת המלח.
4. מעבדים עד שמתקבל גוש בצק חלק.
5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים
במקרר לחצי שעה.
6. מרדדים את הבצק דק דק וחותכים ממנו רצועות
ארוכות ודקות.)פטנט לחיתןך ראה בסוף(
את רצועות הבצק החתוכות מניחים ליבוש על מגבת
נקייה.
7. מבשלים במים רותחים במשך 3 עד 4 דקות. עד
שהיא 'אל-דנטה' )כלומר "על השן"(. ביטוי
שמשמעותו שניתן עדיין לנגוס בפסטה ולהרגיש
שיש בה קושי מסוים. רוצים מעט יותר רך תנו לה עוד דקותיים
הערות
פטנט חיתוך לאחר הרדוד מפזרים מעט קמח על הבצקמקפלים כמו אוזן דופן חיצונית עד המרכז אותו דבר מצדשני מקמחים מעט את החלק העליון ומקפלים שוב אחד לשניואז נשאר גליל שאותו חותכים דק דק פותחים עם סרגל או סכין שמוחדרבעדינות באמצע מרימים ויש לנו איטריות דקות
מגיש:
מקור: גורדון ראמזי
שתף את המתכון
