חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פסטה פנה עם כדורוני בשר (זיטי אל פורנו)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל איטלקי מדהים טעים סופני וממלא מקור המתכון הוא בסופרנוס
פסטה פנה עם כדורוני בשר (זיטי אל פורנו)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל איטלקי מדהים טעים סופני וממלא מקור המתכון הוא בסופרנוס
הוראות הכנה
מרכיבים
1 חב' פסטה פנה או זיטי של ברולה מבושלת ע"פי ההוראות
לכדורונים
חצי קילו בשר בקר טחון,
חצי כוס פירורי לחם,
1 ביצה,
2 שיני שום מרוסקות,
חצי כוס פרמז'ן מגורר,
חופן פטרוזיליה קצוצה,
מלח, פלפל
2 כפות שמן זית לטיגון
לרוטב:
2 כפות שמן זית,
4 שיני שום,
רבע כוס רסק עגבניות,
2 קופסאות גדולות עגבניות שלמות או מרוסקות,
6 עלי בזיליקום,
מלח, פלפל.
אופן ההכנה
לפסטה:
1 חב' פסטה פנה של ברולה מבושלת ע"פי ההוראות
לכדורי בשר:
חצי קילו בשר בקר טחון, חצי כוס פירורי לחם, ביצה, 2 שיני שום מרוסקות, חצי כוס פרמז'ן מגורר, חופן פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל. מערבבים הכל ביחד, יוצרים כדורים קטנים ומטגנים בשמן הזית.
***מה שחשוב כאן הוא הגודל, או יותר נכון הקוטן, של הכדורים – עליהם להיות בגודל של
ענבים. למעשה מדובר בכדורוני בשר, לא כדורי.
לרוטב:
2 כפות שמן זית, 4 שיני שום, רבע כוס רסק עגבניות, 2 קופסאות גדולות עגבניות שלמות או מרוסקות, 6 עלי בזיליקום, מלח, פלפל.
מבשלים הכל ביחד 20-30 דקות. אפשר לגוון כאן לפי הטעם – בצל, אורגנו טרי ותבלינים נוספים, טריים או יבשים.
לגבינות:
כוס פרמזן, כוס ריקוטה, 150 ג' מוצרלה מגוררת.
מחממים תנור ל-180 מעלות
ניגשים למלאכת –ההרכבה:
לתבנית גדולה מכניסים את המרכיבים ברוטציה לפי הסדר הבא:
שתי כפות מהרוטב
שליש מהפסטה
שליש כדורוני הבשר
למרוח שכבת ריקוטה
חצי כוס פרמזן
שליש מהרוטב
שליש שני של פסטה
שליש שני כדורוני בשר
למרוח שכבת ריקוטה
חצי מהמוצרלה
שליש שני של רוטב
יתר הפסטה
יתר הכדורונים
יתר הפרמזן
יתר הרוטב
יתר המוצרלה
(הסדר והדיוק לא קריטיים. בסופו של דבר צריך שכל המרכיבים ישבו יחד בכיף ובעסיסיות. מומלץ שתהיה מוצרלה למעלה).
סוגרים את התבנית בנייר כסף. כדאי שהנייר לא יהיה צמוד למוצרלה כי הם יידבקו.
לאפות 45 דקות עם נייר הכסף. להוריד את נייר הכסף ולאפות 15 דקות נוספות או יותר, עד שהמוצרלה מזהיבה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: אסף גברון
שתף את המתכון