חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


באזין עם טביחה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל לובי (טריפוליטאי) שנוהגים לאכול במוצאי חג השבועות טעים מדהים
באזין עם טביחה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל לובי (טריפוליטאי) שנוהגים לאכול במוצאי חג השבועות טעים מדהים
הוראות הכנה
מרכיבים
להלן המצרכים לטביחה.
5 גבעולי כרישה (לוף) להשתמש בשורש ובגבעול
1 ק"ג בצל
חצי כוס שמן
1 כף פפריקה
1רסק עגבניות
1.כפית פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט
1.5 כפיות מלח
1 ק"ג בשר טרי אפשר שריר מס' 8 או פאלש פילה מס' 5 והכי טוב זה זנב שור
5 תפוחי אדמה גדולים חצויים לשניים. או שוקי עוף
לקוקלה:
2 כוסות סולת [אפשר להשתמש בפירורי לחם]
200 גרם בשר טחון [או שמן זית]
2 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
3 ביצים.
לבזין:
1ק"ג קמח [אפשר קמח מלא יוצא עדין יותר]
2 ליטר מים
1/4 כוס שמן
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
הכנת הטביחה:
1 לפרוס את הכרישה (לוף) לטבעות ולקצוץ את הבצל 3/4 מהכמות לטגן בשמן עד שמזהיב,
להוסיף את הפפריקה + רסק העגבניות + כוס מים לערבב טוב ולתת לזה להתבשל
עד שהנוזלים יתאדו. יש להוסיף את 1/4 הכמות של הבצל וכרישה שנותר. לערבב הכל להניח את הבשר ולסגור אותו היטב מכל צדדיו, להציף את התבשיל במים חמים, להוסיף את תפוחי האדמה פלפל שחור אגוז מוסקט ומלח, יש להנמיך את הלהבה ולהניח בעדינות את הקוקלאות
2.מנמיחים אש מכסים ומבשלים כשלוש שעות עד שרוב הנוזלים מתאדים והרוטב הופך להיות סמיך.
לקוקלאות:
3.בקערה מערבבים היטב את כל החומרים(פרט לביצים) עד יצירת מירקם אחיד
מניחים בצד ל 10 דקות
4. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב
5. יוצרים מהתערובת קציצות מאורכות בדומה לקובות דקות
הבאזין (כדורי בצק מבושלים)
1ק"ג קמח [אפשר קמח מלא יוצא עדין יותר]
2 ליטר מים + רבע כוס שמן [אפשר גם בלי] פלפל שחור + מלח לפי הטעם
בסיר עמוק להביא לרתיחה את המים השמן והמלח, להוסיף בהדרגה את הקמח
לבחוש מהר שלא יוצרו גושים. גם אם זה ניראה לא בשל יש להמשיך ולבחוש ואם יש צורך אפשר להוסיף עוד מים חמים עד לקבלת מרקם בצק אחיד. לחלק למנות לגלג כל מנה בין שתי כפות הידים ככדור, ללחוץ עם קצה האצבעות וליצור כעין גומה, על זה למזוג את הטביכה ומסביב לשים את הקוקלה הבשר ותפוחי האדמה והנה חגיגה לעיניים.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון