הוראות הכנה
מרכיבים
להלן המצרכים לטביחה.
5 גבעולי כרישה (לוף) להשתמש בשורש ובגבעול
1 ק"ג בצל
חצי כוס שמן
1 כף פפריקה
1רסק עגבניות
1.כפית פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט
1.5 כפיות מלח
1 ק"ג בשר טרי אפשר שריר מס' 8 או פאלש פילה מס' 5 והכי טוב זה זנב שור
5 תפוחי אדמה גדולים חצויים לשניים. או שוקי עוף
לקוקלה:
2 כוסות סולת [אפשר להשתמש בפירורי לחם]
200 גרם בשר טחון [או שמן זית]
2 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
3 ביצים.
לבזין:
1ק"ג קמח [אפשר קמח מלא יוצא עדין יותר]
2 ליטר מים
1/4 כוס שמן
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
הכנת הטביחה:
1 לפרוס את הכרישה (לוף) לטבעות ולקצוץ את הבצל 3/4 מהכמות לטגן בשמן עד שמזהיב,
להוסיף את הפפריקה + רסק העגבניות + כוס מים לערבב טוב ולתת לזה להתבשל
עד שהנוזלים יתאדו. יש להוסיף את 1/4 הכמות של הבצל וכרישה שנותר. לערבב הכל להניח את הבשר ולסגור אותו היטב מכל צדדיו, להציף את התבשיל במים חמים, להוסיף את תפוחי האדמה פלפל שחור אגוז מוסקט ומלח, יש להנמיך את הלהבה ולהניח בעדינות את הקוקלאות
2.מנמיחים אש מכסים ומבשלים כשלוש שעות עד שרוב הנוזלים מתאדים והרוטב הופך להיות סמיך.
לקוקלאות:
3.בקערה מערבבים היטב את כל החומרים(פרט לביצים) עד יצירת מירקם אחיד
מניחים בצד ל 10 דקות
4. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב
5. יוצרים מהתערובת קציצות מאורכות בדומה לקובות דקות
הבאזין (כדורי בצק מבושלים)
1ק"ג קמח [אפשר קמח מלא יוצא עדין יותר]
2 ליטר מים + רבע כוס שמן [אפשר גם בלי] פלפל שחור + מלח לפי הטעם
בסיר עמוק להביא לרתיחה את המים השמן והמלח, להוסיף בהדרגה את הקמח
לבחוש מהר שלא יוצרו גושים. גם אם זה ניראה לא בשל יש להמשיך ולבחוש ואם יש צורך אפשר להוסיף עוד מים חמים עד לקבלת מרקם בצק אחיד. לחלק למנות לגלג כל מנה בין שתי כפות הידים ככדור, ללחוץ עם קצה האצבעות וליצור כעין גומה, על זה למזוג את הטביכה ומסביב לשים את הקוקלה הבשר ותפוחי האדמה והנה חגיגה לעיניים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
