הוראות הכנה
מרכיבים
2 שמן זית כתית מעולה
800 ג"ר פסטה קונכיות ברילה
1 כף מלח
1 בצל צהוב גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
4 כוסות תרד טרי קצוץ היטב
1.5 כוסות פרוסות שקדים, קלויים קלות
גרד קליפת של 2 לימונים
1 כוס מוצרלה מגוררת
אופן ההכנה
1.מחממים תנור ל 375 מעלות.
2. מכינים קדרה גדולה שניתן להכניסה לתנור ומשמנים אותה היטב
3. בסיר גדול עם מים מומלחים מרתיחים את הפסטה לפי הוראות החבילה.
4. מסננים במסננת תחת מים קרים ומוסיפים 2 כפיות שמן זית תוך ערבוב קל מניחים בצד.
5. בינתיים, מחממים מעט שמן זית במחבת על אש בינונית גבוה. מטגנים את הבצל עם
המלח במשך כמה דקות עד הזהבה קלה. מוסיפים את השום.
6. מוסיפים את התרד. מבשלים בערך 20 שניות, עד שהתרד מתרכך מעט.
7. מורידים מהאש ומערבבים פנימה 1 כוס שקדים ו 1/2 של גרידת הלימון. מוסיפים לפסטה ומערבבים ומערבבים - ערבוב טוב מאוד, דקה או שתיים.
לסידור הקדרה:
8. מפזרים על התחתית את יתרת גרידת הלימון. הוספת שכבה של הפסטה לתחתית התבנית, ומפזרים חלק הגבינה, מוסיפים מעל את יתרת הפסטה , ואז את יתרת הגבינה . לסיים עם שכבת גבינה.
9.מכסים בנייר כסף ואופים במשך 30 דקות או עד שהגבינה נמסה
10 בזוק השקדים הנותרים.
בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
