הוראות הכנה
מרכיבים
¼ 2 כוסות קמח
½ כפית אבקת אפייה
3 כפות סוכר
כף ממתיק מלאכותי נוזלי
100 גרם מרגרינה רכה
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
למלית:
4 כפות ריבה לייט
כף סוכר
20 טיפות ממתיק מלאכותי נוזלי
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח עם אבקת האפייה, הסוכר והממתיק המלאכותי.
2. חותכים את המרגרינה לקוביות קטנות ומוסיפים לקמח. ממשיכים לפורר את המרגרינה בתוך הקמח, בקצות האצבעות, עד שהתערובת תיראה כפירורים.
3. טורפים את הביצים עם הווניל ומוסיפים לקמח. בעזרת הכף בוחשים ואחר כך לשים בידיים עד שנוצר בצק רך וגמיש.
4. מחלקים את הבצק לשני כדורים.מאחד הכדורים מרדדים עלה בצק בעובי 3 מ"מ.
5. הכנת המלית: מערבבים את הריבה עם הסוכר והממתיק המלאכותי.
הכנת האוזניים:
1. חותכים עיגולי בצק בכוס עם שוליים חדים.
2. שמים במרכז כל עיגול חצי כפית מלית, סוגרים לצורת משולש וצובטים את מקומות החיבור כדי שלא ייפרדו בעת האפייה.
3. אופים בחום של כ- 150 מעלות, במשך כחצי שעה, עד שהאוזניים מזהיבות.
4. חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק השני.
מגיש:
מקור: המתכון באדיבות אבי כחל, שף פאלאס תל אביב
שתף את המתכון