הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת אטריות ביצים סיניות 400 גרם
2 כפות שמן שומשום או שמן רגיל
1 כפית זנגביל הודי
1 כף תבלין שנקרא: "תערובת לתאילנדי מוקפץ" של "תבליני מימון"
½ ק"ג פלפל אדום חתוך לרצועות
3 בצלים סגולים חתוכים לפרוסות
1 כוס אפונה
1 כוס גרגירי תירס
200 גרם חזה עוף חתוך לנתחים
¼ כוס סויה
1 בצל ירוק קצוץ דק
אופן ההכנה
1. מבשלים את האטריות לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מחממים כף שמן שומשום במחבת גדולה או ווק ומחממים במשך כדקה על אש גבוהה. מוסיפים את הירקות (מלבד הבצל הירוק) ומטגנים כ- 4 דקות. מורידים מהאש ומעבירים לכלי אחסון.
2. מחממים שוב את המחבת עם כף שמן שומשום ומטגנים את נתחי העוף במשך כ 3 דקות או עד שיזהיבו. מוסיפים את האטריות וממשיכים לטגן כ 2 דקות. מוסיפים את הירקות, תערובת לתאילנדי מוקפץ והסויה וממשיכים לבשל על אש גבוהה כשתי דקות נוספות. מתקנים את התיבול לפי הטעם.
3. מעטרים בבצל ירוק קצוץ ומגישים חם.
מגיש:
מקור: תבליני מימון
שתף את המתכון
