הוראות הכנה
מרכיבים
5 ליטר חלב 3%
1 מיכל שמנת מתוקה לפחות 32% 1/2 כוס מיץ לימון (עדיף טרי)
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
להרתיח החלב והשמנת בסיר. להוסיף הלימון ולטרוף מיד במטרפה עד שהחלב מתגבן. מסירים מהאש ואוספים את הגבן (שצף למעלה) בעזרת מסננת (את המים זורקים). ממליחים לפי הטעם ומעבירים מייד לסלסילת קש מרופדת בבד חיתול או מגבת (יש חשיבות לזריזות על-מנת שהגבינה תהיה אחידה ולא גבישים גבישים). מניחים במקרר לניקוז נוסף למשך כ-5-6 שעות והגבינה מוכנה.
הגבינה נשמרת במקרר כשבוע-שבועיים.
כמות החלב הגדולה נועדה לייצור כמות סבירה של גבינה. ניתן בהחלט להפחית את כל הכמויות בהתאמה אך צריך לקחת בחשבון שכמות הגבינה שתיווצר תהיה קטנה.
מגיש:
מקור: גלובס
שתף את המתכון
