חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גבינה צ'רקסית בסלסילת קש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הכנת גבינות ומוצרי חלב מהווה הנאה דגולה אם כי לא תמיד זה זול יותר מקניה.
גבינה צ'רקסית בסלסילת קש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הכנת גבינות ומוצרי חלב מהווה הנאה דגולה אם כי לא תמיד זה זול יותר מקניה.
הוראות הכנה
מרכיבים
5 ליטר חלב 3%
1 מיכל שמנת מתוקה לפחות 32% 1/2 כוס מיץ לימון (עדיף טרי)
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
להרתיח החלב והשמנת בסיר. להוסיף הלימון ולטרוף מיד במטרפה עד שהחלב מתגבן. מסירים מהאש ואוספים את הגבן (שצף למעלה) בעזרת מסננת (את המים זורקים). ממליחים לפי הטעם ומעבירים מייד לסלסילת קש מרופדת בבד חיתול או מגבת (יש חשיבות לזריזות על-מנת שהגבינה תהיה אחידה ולא גבישים גבישים). מניחים במקרר לניקוז נוסף למשך כ-5-6 שעות והגבינה מוכנה.
הגבינה נשמרת במקרר כשבוע-שבועיים.
כמות החלב הגדולה נועדה לייצור כמות סבירה של גבינה. ניתן בהחלט להפחית את כל הכמויות בהתאמה אך צריך לקחת בחשבון שכמות הגבינה שתיווצר תהיה קטנה.
מגיש: bhashavia1
מקור: גלובס
שתף את המתכון