הוראות הכנה
מרכיבים
בצק -
500 גרם קמח לבן
1 כף שמרים יבשים (12 גרם)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
80 גרם חמאה
1 כף גרידת לימון (6 גרם)
2 כפות שמנת חמוצה 9% (40 גרם)
כ-1/2 כוס (או פחות) מים חמימים (כ-120 מ"ל)
1 כף תמצית וניל (18 גרם)
מילוי -
250 גרם גבינה לבנה סקי 0.5%
250 גרם גבינת טוב טעם 3%
3 שקיות סוכר וניל (30 גרם)
1 כף גרידת לימון (6 גרם)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
2 כפות שמנת חמוצה 9% (40 גרם)
3 כפות קורונפלור (25 גרם)
ציפוי -
1 כף מלאה סוכר (20 גרם)
1/4 כוס חלב (60 מ"ל)
אופן ההכנה
* להכין מכל החומרים בצק ולהתפיח במקום חמים*.
* להתפיח שעה ויותר במקום חמים.
* להכין את המילוי: לערבב ביחד את כל החומרים לעיסה חלקה.
* לאחר שהבצק תופח, מכינים את הגביניות כך:
- מחלקים את הבצק לשלוש כדורים.
- בעזרת מערוך מרדדים את הבצק.
- שמים מילוי באמצע.
- חותכים עם סכין בצידי הבצק ואז בצורת איקסים סוגריםי את הבצק.
- מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
* לגביניות אישיות:
- חותכים ריבועים מהבצק,
- מרדדים עם מערוך,
- שמים כף גדושה מילוי,
- וסוגרים 4 פינות לכיוון האמצע.
* אופים בחום 160 מעלות עד שמשחים.
* מכינים את הציפוי:
- מרתיחים את החלב ומוסיפים את כף הסוכר.
- דקה לפני סיום האפייה מורחים עם מברשת על המאפים ומחזירים לאפייה של 2-3 דקות נוספות להשחמה מלאה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
