חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גיבעץ'
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גיבעץ'
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
500גרם בשר שפונדרה, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ. *
250 גרם שעועית ירוקה, חתוכה לרצועות באורך 2 ס"מ
250 גרם במיה קטנה, (בעונה)
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
2 פלפלים (אחד ירוק, אחד אדום) חתוכים לקוביות
3 קישואים צעירים, חתוכים לקוביות
1 חציל בינוני חתוך לקוביות
1 כף גדושה רסק עגבניות
21 כוס מים
מחל ופלפל שחור, טחון טרי
* שפונדרה- החלק הקדמי של החזה, כולל עצמות החזה ועצם החזה. הנתח הזה נמכר עם או בלי העצם. מדובר בבשר קשה יחסית ולא יקר, ובהכנה נכונה מתקבלים תבשילים מצוינים. שימושים: מתאים במיוחד לבישול ארוך, לחמין כמובן וגם ל"פוט- או- פה", ובכלל לתבשילים איטיים, ארוכים
אופן ההכנה
1. מפזרים מלח על קוביות החצילים, משהים לשעה ושוטפים היטב.
2. מערבבים את כל החומרים בסיר כבד ועבה, מתבלים במלח ובהרבה פלפל שחור.
3. מבשלים על להבה בינונית עד שהתבשיל מתחיל לבעבע (נזהרים לא לשרוף את התבשיל).
4. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עוד שעתיים עד שלוש. התבשיל יהיה מוכן כבר לאחר שעתיים, אבל שעת בישול נוספת תעניק לו טעם עמוק ובשל.
מגיש: יוסף ל
מקור:
שתף את המתכון