הוראות הכנה
מרכיבים
4 סטייקים של דג הליבוט במשקל 120-150 גרם כל אחד
2 כפות שמן זית
2 שני שום פרוסות דק
2 עגבניות בינוניות פרוסות
1 ראש שומר בינוני, ללא הבסיס, פרוס
מלח ופלפל שחור
350 גרם זוקיני פרוסים באלכסון
350 גרם קישואים צהובים פרוסים באלכסון
¼ כוס זיתי "קלמטה" מגולענים וחתוכים לרבעים
2 כפיות קליפת לימון מגורדת דק או 2 כפיות בזיליקום מיובש כתוש
3 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפייה ל-200°c .
שוטפים את הדג ומייבשים במגבות נייר. בסיר קטן מחממים שמן על אש קטנה, מוסיפים את השום ומטגנים כ-5 דקות ללא השחמה. משהים.
מכינים 4 מלבני נייר אפיה, מקופלים לרוחב ופרוסים שוב. על מחצית משטחו של כל מלבן מסדרים רבע מפרוסות העגבניה והשומר. בוזקים קמצוץ מלח ופלפל שחור, מטפטפים חלק מן השמן ומעט מתערובת השום. מוסיפים לכל מלבן רבע מכמות הקישואים והזוקיני.
בוזקים שוב מלח ופלפל. מוסיפים רבע מכמות הזיתים ואחת מחתיכות הדג. בוזקים עוד מלח ופלפל, מפזרים מעל קליפת לימון מגורדת ובזיליקום ומטפטפים מיץ לימון.
מקפלים את שולי הנייר ומצמידים את הפינות ליצירת 4 "מעטפות" סגורות.
מניחים את המעטפות תבנית האפייה.
אופים בתנור ( 200°c ) כ ¼ שעה, מגישים מיד.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
