הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
10 עלי מרווה טריים
1 ק"ג בשר הודו לשווארמה, חתוך לקוביות
1 כפית פפריקה מתוקה
כוס וחצי שעועית לבנה יבשה, מושרית 6 שעות במים עם חצי כפית סודה לשתייה
2 כוסות מים
100 גרם רסק עגבניות
מלח
3 מקלות סלרי, קצוצים דק
4 עגבניות גדולות ובשלות, קלופות וחתוכות לפרוסות עבות
צרור קטן של פטרוזיליה, קצוצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את המרווה ואת קוביות הבשר, ומשחימים גם אותן.
2. מתבלים בפפריקה ובחצי כפית פלפל שחור (לא ממליחים, כדי לא להקשות את השעועית!). מסננים את השעועית ממי ההשריה ומוסיפים אותה לסיר יחס עם שתי כוסות המים ורסק העגבניות.
3. מביאים לרתיחה קלה, מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך שעתיים. כשהשעועית מבושלת לגמרי - ממליחים לפי הטעם.
4. מוסיפים לסיר את הסלרי ומערבבים. מסדרים מעל התבשיל את פרוסות העגבנייה ומעליהן מעט מלח ופלפל. מכסים ומבשלים עוד חצי שעה. מורידים מהאש ומפזרים בנדיבות פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם בצלחות). מגישים עם אורז, עם פסטה או עם קוסקוס.
מגיש:
מקור: בהשראת המתכון של סבתא פורטונה קפסוטו
שתף את המתכון
