חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


הודו עם שעועית לבנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קדירה קלה להכנה, טעימה מאוד, מנחמת ומשביעה.
הודו עם שעועית לבנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קדירה קלה להכנה, טעימה מאוד, מנחמת ומשביעה.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
10 עלי מרווה טריים
1 ק"ג בשר הודו לשווארמה, חתוך לקוביות
1 כפית פפריקה מתוקה
כוס וחצי שעועית לבנה יבשה, מושרית 6 שעות במים עם חצי כפית סודה לשתייה
2 כוסות מים
100 גרם רסק עגבניות
מלח
3 מקלות סלרי, קצוצים דק
4 עגבניות גדולות ובשלות, קלופות וחתוכות לפרוסות עבות
צרור קטן של פטרוזיליה, קצוצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את המרווה ואת קוביות הבשר, ומשחימים גם אותן.
2. מתבלים בפפריקה ובחצי כפית פלפל שחור (לא ממליחים, כדי לא להקשות את השעועית!). מסננים את השעועית ממי ההשריה ומוסיפים אותה לסיר יחס עם שתי כוסות המים ורסק העגבניות.
3. מביאים לרתיחה קלה, מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך שעתיים. כשהשעועית מבושלת לגמרי - ממליחים לפי הטעם.
4. מוסיפים לסיר את הסלרי ומערבבים. מסדרים מעל התבשיל את פרוסות העגבנייה ומעליהן מעט מלח ופלפל. מכסים ומבשלים עוד חצי שעה. מורידים מהאש ומפזרים בנדיבות פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם בצלחות). מגישים עם אורז, עם פסטה או עם קוסקוס.
מגיש: יוסף ל
מקור: בהשראת המתכון של סבתא פורטונה קפסוטו
שתף את המתכון