חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חמין ישראלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

החמין הזה נוצר מתערובת סגנונות אשכנזי/ספרדי והיום אפשר להגיד ישראלי. brאפשר להגיש אותו עם ג'חנון שנאפה על ידו כל הלילה (לקנות מוכן בסופר ורק לאפות) brקישקה :(מעיים ממולאים מוכנים מהסופר) לנקב קלות עם מחט מספר פעמים 4-5 למרוח היטב brשמן על המעיים להכניס לתבנית עם ¼ כוס שמן קנולה ולאפות בחום בנוני גבוה עד להשחמה brלהוסיף לסיר החמין לכל הלילה מעל הביצים br
חמין ישראלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

החמין הזה נוצר מתערובת סגנונות אשכנזי/ספרדי והיום אפשר להגיד ישראלי. brאפשר להגיש אותו עם ג'חנון שנאפה על ידו כל הלילה (לקנות מוכן בסופר ורק לאפות) brקישקה :(מעיים ממולאים מוכנים מהסופר) לנקב קלות עם מחט מספר פעמים 4-5 למרוח היטב brשמן על המעיים להכניס לתבנית עם ¼ כוס שמן קנולה ולאפות בחום בנוני גבוה עד להשחמה brלהוסיף לסיר החמין לכל הלילה מעל הביצים br
הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג גוש בשר שלם עם קצת שומן (לא סיבי) וקצת עצמות רגל
½ ק"ג שעועית לבנה בנונית (להשרות כל הלילה )
1 כוס גרגרי חיטה שלמים
1 כוס גרגרי גריסים שלמים
תפוחי אדמה קלופים חתוכים לחצי לפי מספר הסועדים
ביצים קשות לפי מספר הסועדים
2-3 שזיף יבש או דבש (משחים את החמין)
1 בצל יבש גדול חתוך לרבעים
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
2-3 כפות אבקת מרק בטעם עוף
1 ראש שום קלוף (שיניים שלמות)
תבלינים: עלי דפנה 1-2,
פפריקה מתוקה,
פלפל אנגלי טחון,
גרגרי כוסבה, טחון,
אגוז מוסקט,טחון,
פלפל שחור,מלח.
התבלינים לפי הטעם.( בערך מהכל יחד כ 4 כפות)
קצת שמן זית
מים רותחים לפי הצורך
אופן ההכנה
לשים, לפי הסדר, בתוך סיר גדול עם תחתית עבה ומכסה (לא זכוכית -המתאים לתנור)
את השעועית הגריסים החיטה הבצל והשום
מעל את הבשר והעצמות והשזיפים לידם מסביב את תפו"א.
מעל את הביצים הקשות
לערבב בקערה את התבלינים עם רסק העגבניות השמן וכמה כוסות מים.
להוסיף לסיר עד לכיסוי מלא ולהתחיל לבשל על הגז עד לרתיחה לאחר מכן להקטין על אש קטנה
ולבשל עד לפני כניסת השבת. להכניס לתנור שחומם מראש או על פלטה של שבת על
חום הכי נמוך , בתנור- להניח את הרשת מעל תחתית התנור ומעליו את הסיר.
לבשל עד יום השבת בצהרים.
מידי פעם יש לבדוק שיש מספיק נוזלים במידת הצורך אפשר להוסיף מים רותחים בלבד
אבל רק עד שעות הבוקר המוקדמות לאחר מכן לבדוק שיש נוזלים רק קצת בתחתית הסיר.
במשך כל זמן האפיה הסיר צריך להיות מכוסה לחלוטין אפשר אפילו לסגור עם נייר אלומיום
ומעליו להניח את מכסה.
להגיש עם סלט חסה מתובל בלימון וקצת סוכר. סלט גזר מגורד חי וכו'
האוכל כבד מספיק לא צריך סלטים מבושלים אחרים.
מגיש: shoshig
מקור: מעורבב אשכנזי ספרדי
שתף את המתכון