הוראות הכנה
מרכיבים
240 גרם גרגירי חומוס יבשים
240 גרם שעועית לבנה יבשה
2 כפות שמן תירס/קנולה
3 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות
8 שני שום , קלופות שלמות
6 תפוחי אדמה קטנים, קלופים
3-4 בטטות בינוניות, שטופות שלמות
3-4 גזרים בינוניים, קלופים שלמים
120 גרם אורז, שטוף, לא מבושל
פפריקה מתוקה, לפי הטעם
מעט כורכום טחון
מלח ופלפל שחור , לפי הטעם
קורט קפה
קורט קינמון
שקית "קוקי" קטנה
אופן ההכנה
משרים את החומוס והשעועית מכוסים במים למשך הלילה, למחרת מסננים.
מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים עד רכוך.
שומרים מחצית מהכמות לבישול עם האורז.
מוסיפים לסיר תפוחי אדמה, בטטות, גזר, חומוס, שעועית וביצים.
בוררים את האורז, שוטפים ומסננים. שמים את האורז עם יתרת הבצל והשום
המאודים בשקית "קוקי", מנקבים במזלג ומוסיפים לסיר החמין. מכסים במים, מתבלים,
מוסיפים קינמון וקפה, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-½ שעה על אש גבוהה.
מוסיפים את הביצים . מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כל הלילה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
