חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


הוראות הכנה
מרכיבים
לוופל:
10 חלבונים
1/2מקל וניל
125 גרםאבקת סוכר
180 גרםחמאה
160 גרם קמח מנופה
לקרם מסקרפונה:
5 חלמונים
100 גר´סוכר
500 גרם גבינת מסקרפונה
1 עלה ג´לטין
1/4 כוסשמנת מתוקה
להגשה: סוכריות קופצות ופירות יער
אופן ההכנה
* מכינים ופל: מחממים בסיר חלבונים, וניל ואבקת סוכר תוך כדי ערבוב במשך כ - 2-3 דקות, רק עד שאבקת הסוכר נמסה והבלילה חמימה. מורידים מהאש ומוסיפים חמאה. מערבבים עד שהחמאה נמסה לחלוטין (אם לא, אפשר להחזיר למעט זמן אל האש). מנפים קמח, מוסיפים ומערבבים היטב. מסננים במסננת דקה לקערה אחרת. מצננים במקרר כשעה.
* מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
* מרפדים תבנית של תנור בנייר אפיה. בעזרת כפית מניחים עיגולים ממסת הוואפל על התבנית. מורחים באצבעות לצורת עיגול דקיק. אופים בתנור כ-4 דקות עד שהוופלים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומיד מגלגלים כל וופל לצורת חרוט על ידית של כף עץ. אם הוופלים מתקשים מדי, מחזירים לכמה דקות לתנור.
* מכינים קרם מסקרפונה: מקציפים חלמונים וסוכר 7-10דקות, עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה.
* מקציפים לחוד מסקרפונה במשך כ-3 דקות, רק עד שנוצר קרם יציב (כדי שהגבינה לא תתפרק).
* משרים ג´לטין במים כ-3 דקות, עד שהוא מתרכך והופך לג´לי. מוציאים מהמים. בסיר קטן ממיסים את הג´לטין עם חצי מכמות השמנת. מסירים מהאש, מוסיפים את שאר השמנת ומערבבים.
* מוסיפים את תערובת החלמונים למסקרפונה תוך כדי הקצפה איטית. מוסיפים את תערובת הג´לטין והשמנת וממשיכים להקציף כ - 2 דקות. מצננים במקרר כשעה-שעה וחצי.
* מרכיבים את המנה: ממלאים את חרוטי הוואפל בקרם מסקרפונה בעזרת שקית זילוף או כפית קטנה. טובלים בסוכריות קופצות ומסדרים פירות יער.
מגיש: יוסף ל
מקור:
שתף את המתכון