הוראות הכנה
מרכיבים
לוופל:
10 חלבונים
1/2מקל וניל
125 גרםאבקת סוכר
180 גרםחמאה
160 גרם קמח מנופה
לקרם מסקרפונה:
5 חלמונים
100 גר´סוכר
500 גרם גבינת מסקרפונה
1 עלה ג´לטין
1/4 כוסשמנת מתוקה
להגשה: סוכריות קופצות ופירות יער
אופן ההכנה
* מכינים ופל: מחממים בסיר חלבונים, וניל ואבקת סוכר תוך כדי ערבוב במשך כ - 2-3 דקות, רק עד שאבקת הסוכר נמסה והבלילה חמימה. מורידים מהאש ומוסיפים חמאה. מערבבים עד שהחמאה נמסה לחלוטין (אם לא, אפשר להחזיר למעט זמן אל האש). מנפים קמח, מוסיפים ומערבבים היטב. מסננים במסננת דקה לקערה אחרת. מצננים במקרר כשעה.
* מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
* מרפדים תבנית של תנור בנייר אפיה. בעזרת כפית מניחים עיגולים ממסת הוואפל על התבנית. מורחים באצבעות לצורת עיגול דקיק. אופים בתנור כ-4 דקות עד שהוופלים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומיד מגלגלים כל וופל לצורת חרוט על ידית של כף עץ. אם הוופלים מתקשים מדי, מחזירים לכמה דקות לתנור.
* מכינים קרם מסקרפונה: מקציפים חלמונים וסוכר 7-10דקות, עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה.
* מקציפים לחוד מסקרפונה במשך כ-3 דקות, רק עד שנוצר קרם יציב (כדי שהגבינה לא תתפרק).
* משרים ג´לטין במים כ-3 דקות, עד שהוא מתרכך והופך לג´לי. מוציאים מהמים. בסיר קטן ממיסים את הג´לטין עם חצי מכמות השמנת. מסירים מהאש, מוסיפים את שאר השמנת ומערבבים.
* מוסיפים את תערובת החלמונים למסקרפונה תוך כדי הקצפה איטית. מוסיפים את תערובת הג´לטין והשמנת וממשיכים להקציף כ - 2 דקות. מצננים במקרר כשעה-שעה וחצי.
* מרכיבים את המנה: ממלאים את חרוטי הוואפל בקרם מסקרפונה בעזרת שקית זילוף או כפית קטנה. טובלים בסוכריות קופצות ומסדרים פירות יער.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
