הוראות הכנה
מרכיבים
1 קופסה דפי לזניה
1 קופסה עגבניות מרוסקות (800 גרם)
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
2 ביצים
1 קופסה קוטג'
2 פרוסות גבינה צהובה מגוררות
מעט מים (כחצי כוס)
2 שיני שום כתושות
1 תיבולית שום ופטרוזיליה (לא חייב)
1 כפית אבקת מרק פטריות בלי הפטריות
מלח ופלפל לפי הטעם
לפיזור למעלה- גבינה צהובה מגוררת גס.
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה חוץ מדפי הלזניה והגבינה הצהובה לפיזור למעלה .
2. משמנים תבנית אפיה מרובעת ומניחים דפי לזניה כך שיכסו את התחתית. שמים מעל הדפים מחצית מכמות הרוטב ומעבירים מעל הדפים כך שיכסה הכל. שמים עוד שכבה של דפים ומעליה את מחצית הרוטב שנותרה. כרגע, אם יש מספיק רוטב ודפי לזניה אז שמים עוד שכבה של דפים ומעליה עוד מעט רוטב. מעל מפזרים גבינה צהובה מגוררת גס.
אם אין מספיק דפים ורוטב אז שמים מעל הרוטב את הגבינה הצהובה המגוררת גס.
3. מכניסים לתנור בחום בינוני ומחממים כ-45 דקות. כדי לבדוק אם הלזניה מוכנה מכניסים מזלג לתוכה; אם הוא עובר ללא בעיה- סימן שהלזניה רכה ומוכנה.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
