חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מעמול גרסה שניה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כורדי br brחלבי או פרווה
מעמול גרסה שניה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כורדי br brחלבי או פרווה
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
4.5 כוסות קמח לבן
200 גר' חמאה או מרגרינה בטמפ' החדר
כף מי פריחת ורדים או הדרים
2-3 כפות מים או חלב
למלית:
תמרים - 2.5 כוסות תמרים מגולענים
1/2 כוס מים
לחמם מראש תנור לחום נמוך 160 מעלות צלזיוס
אגוזים/פיסטוק חלבי/שקדים - 2 כוסות קצוצים דק
1/2 - 1 כוס סוכר (לפי טעמכם מפני שזורים אבקת סוכר לאחר האפייה)
כף מי ורדים או קינמון
אבקת סוכר לזרייה
אופן ההכנה
קודם להכנת הבצק צריך להכין את המליות.
להכנת המליות:
תמרים - שמים בסיר 1/2 כוס מים, קוצצים את התמרים, מוסיפים לסיר, מבשלים על אש
נמוכה עד להתרככות התמרים לעיסה דמוי ריבה, עיסה קלה למריחה. לצנן.
אגוזים וכו' - מערבבבים עם הסוכר והקינמון. אם משתמשים בשקדים/ פיסטוק חלבי אז צריך
להוסיף את מי הורדים.
בצק:
1. מנפים את הקמח
2. מוסיפים את החמאה/מרגרינה לשים היטב
3. מוסיפים את המים/חלב, לשים לבצק רך
4.מחלקים את הבצק ל-4 חלקים
5. מרדדים לעלה דק בעובי 3 מ"ל, מורחים את המלית/מפזרים את המלית
6. מגלגלים לרולדה, צד הסגירה למטה, עם סכין מסמנים על הרולדה קווים באלכסון (לא
עמוקים מידי בכדי לא לפגוע במילוי) לשני הכיונים, (בכדי שלאבקת הסוכר יהיה נוח להשאר
על העוגיה)
7. חותכים את הרולדה לקטעים של 3 ס"מ כל אחד
8. מסדרים על נייר אפייה, אופים בחום נמוך 160°c
20-25 דקות
9. מצננים, מפזרים אבקת סוכר
10. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: אימי זמל
שתף את המתכון