חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק דגים תאילנדי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק דגים תאילנדי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
5 כוסות מרק ירקות (או מרק דגים)
1 כף ג'ינג'ר מרוסק
2 גבעולי למון גראס פרוסים דק (רק החלק התחתון)
קליפה מגוררת מלימון אחד
3 שיני שום קצוצות
חצי כוס כוסברה קצוצה
2 כפות שמן (לא שמן זית)
1 בצל קצוץ
1 פחית חלב קוקוס
3 כפות רוטב דגים תאילנדי (או רוטב סויה)
1 פלפל חריף קצוץ (כולל הזרעים)
חצי ק"ג פילה דג לבן (למשל דניס) ללא עור, בקוביות
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. שמים בסיר את המרק, הג'ינג'ר, הלמון גראס, חצי מקליפת הלימון, חצי מהשום וחצי מהכוסברה. מערבבים, מרתיחים, מנמיכים להבה ומבשלים בביעבוע עדין 20 דקות.
2. מסננים את המרק וזורקים את המוצקים. שומרים את המרק המסונן בקערה.
3. שוטפים את הסיר ומטגנים בו את הבצל הקצוץ בשתי כפות שמן. בוחשים מדי פעם, עד שהבצל מזהיב.
4. מוסיפים לסיר את חלב הקוקוס, המרק, רוטב הדגים (או סויה) וחצי קליפת הלימון הנותרת. בוחשים היטב ומבשלים על אש קטנה (לא להרתיח!) עשר דקות.
5. מוסיפים לסיר את הפלפל החריף הקצוץ וקוביות הדג ובוחשים. מבשלים חמש דקות.
6. מוסיפים את שארית הכוסברה והשום ובוחשים. טועמים, ואם צריך מוסיפים מלח ופלפל. מגישים חם.
מגיש: m73
מקור: תאילנדי
שתף את המתכון