הוראות הכנה
מרכיבים
5 כוסות מרק ירקות (או מרק דגים)
1 כף ג'ינג'ר מרוסק
2 גבעולי למון גראס פרוסים דק (רק החלק התחתון)
קליפה מגוררת מלימון אחד
3 שיני שום קצוצות
חצי כוס כוסברה קצוצה
2 כפות שמן (לא שמן זית)
1 בצל קצוץ
1 פחית חלב קוקוס
3 כפות רוטב דגים תאילנדי (או רוטב סויה)
1 פלפל חריף קצוץ (כולל הזרעים)
חצי ק"ג פילה דג לבן (למשל דניס) ללא עור, בקוביות
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. שמים בסיר את המרק, הג'ינג'ר, הלמון גראס, חצי מקליפת הלימון, חצי מהשום וחצי מהכוסברה. מערבבים, מרתיחים, מנמיכים להבה ומבשלים בביעבוע עדין 20 דקות.
2. מסננים את המרק וזורקים את המוצקים. שומרים את המרק המסונן בקערה.
3. שוטפים את הסיר ומטגנים בו את הבצל הקצוץ בשתי כפות שמן. בוחשים מדי פעם, עד שהבצל מזהיב.
4. מוסיפים לסיר את חלב הקוקוס, המרק, רוטב הדגים (או סויה) וחצי קליפת הלימון הנותרת. בוחשים היטב ומבשלים על אש קטנה (לא להרתיח!) עשר דקות.
5. מוסיפים לסיר את הפלפל החריף הקצוץ וקוביות הדג ובוחשים. מבשלים חמש דקות.
6. מוסיפים את שארית הכוסברה והשום ובוחשים. טועמים, ואם צריך מוסיפים מלח ופלפל. מגישים חם.
מגיש:
מקור: תאילנדי
שתף את המתכון
