הוראות הכנה
מרכיבים
1/4 כוס שמן
1/2-2 1 כוסות חומוס (שרויה במים ללילה )
1 בצל גדול חצוי
3-4 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף
750 גרם (בערך) בשר בקר(אני משתמש במספר 5 או 6)
1 לפת חתוך ל ¼
1 קולרבי חתוך כנ"ל
1 כרוב קטן חתוך כנ"ל
מספר פרחי כרובית
3 גזרים חצויים
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
3 קישואים חצויים
3 גבעולי סלרי חצויים
1 עגבנייה גדולה חצויה
1 ק"ג דלעת חתוך לחתיכות גדולות
אחת וחצי כפיות מלח
כורכום, פפריקה חריפה ,פפריקה מתוקה, פלפל שחור, קינמון ( ½ כפית מכ"א )
קוסברה, פטרוזיליה.
אופן ההכנה
1.בסיר גדול ורחב, שמים 6 כוסות מים ו -1/4 כוס שמן ומכניסים את הבשר והחומוס המושרה מבשלים כשעתיים או עד שהבשר/ חומוס עשויים .
2.מכניסים את כל המצרכים לפי סדר הרשום, לסיר (פרט לדלעת) מכסים ומרתיחים, מבשלים כחצי שעה על אש קטנה.
3. מכניסים את הדלעת מבשלים חצי שעה נוספות.
יש שיטה מקוצרת:
בסיר לחץ גדול מכניסים 6 כוסות מים ,1/4 כוס שמן ,בשר והחומוס, סוגרים את הסיר ומבשלים שעה.מקררים את הסיר ,פותחים אותו ,מכניסים את כל המצרכים לפי הסדר,סוגרים ומבשלים חצי שעה נוספת.
מגיש:
מקור: ניר בלומנפלד
שתף את המתכון
