הוראות הכנה
מרכיבים
3/4 חבילת פסטה (לינגוויני) ברולה
או תוצרת בית ראה הפניה למתכון מטה
800 ג"ר ביבי שרימפס או 800 ג"ר קוביות דג סלמון בגוגל 3X3
1 חבילה חמאה 100 ג"ר
8 שיני שום קצוצות דק
10 גבעולי עירית קצוצים
2 כוסות שמנת מתוקה
1 כף פלפל לבן
1 כפית מלח גס
1/2 כוס גבינת פרמזן מרוסקת
1/2 כוס רוטב פסטו
10 עלי פסטו קצוצים
* פסטה נוסח השף
אופן ההכנה
לפסטה
1. מרתיחים סיר עם 4 ליטר מים מוסיפים כף שמן זית וכף גדושה מלח
מכניסים את הלינגוויני לתוכו ומבשלים לפי ההוראות על הקופסא
(בד"כ פסטה יבשה 10 דקות פסטה טריה כ 4 דקות)
2. מסננים את הלינגוויני מהמים
לרוטב השמנת פסטו
3. במחבת ממיסים את החמאה ומוסיפים את השום מטגנים כחצי דקה
4. מוסיפים את השמנת המתוקה, הפלפל הלבן,המלח, את רוטב הפסטו העירית והגבינה
ומערבבים היטב להטמעת כל החומרים
5. מוסיפים את הביבי שרימפס או הסלמון ומבשלים תוך ערבוב עד הסמכת הרוטב
(ביבי שרימפס עד שהופכים להיות כתומים כ 2 דקות)
( קוביות סלמון עד שמבהירים כמהה 4 דקות)
אופן ההגשה בצלחת עמוקה מניחים לינגוויני ומעל את השרימפס או הסלמון עם הרוטב
מפזרים מעל מעט מעלי הפסטו הטריים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
