הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג בשר בקר טחון (רצוי מנתח משובח טחון בבית)
קופסת שמורי עגבניות מרוסקות (800 גרם)
3 שני שום כתושות או יותר (למי שאוהב את הטעם החריף הנלווה)
שמן זית לטיגון
1 בצל גדול קצוץ
1 גזר בינוני מגורר
1 גבעול סלרי נקי מסיבים קצוץ
½1 כוסות יין אדום יבש/חצי יבש לטעמכם
כפית סוכר
½2 כוסות ציר בשר בקר
חופן עלי פטרוזיליה קצצה דק
מלח גס
פלפל שחור
חבילה ספגטי (500 גרם)
סיר עמוק
כף עץ
אופן ההכנה
1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את כל הירקות, מטגנים על אש נמוכה עד להזהבה.
2. מוסיפים את הבשר, מגביהים להבת האש, מפוררים את גושי הבשר, מטגנים עד
להשחמה
3. מוסיפים את ציר הבקר, היין, העגבניות, הסוכר ועלי הפטרוזיליה, בוחשים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש.
4. מבשלים ½1 שעות ללא כיסוי הסיר, לבחוש מידי פעם (למניעת הידבקות התבשיל)
5. לפני שהרוטב נספג לגמרי, לתבל במלח ופלפל שחור
6. לצנן, לבדוק טעמים, לתקן את הטעון שיפור
7. להשהות מכוסה ללילה במקרר
8. למחרת, לבשל את הספגטי כהוראות הייצרן, לחמם את תבשיל הבשר
9. לצקת מן התבשיל על הספגטי, ולהגיש
10. בתאבון
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
