הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם חמאה רכה
2/3 סוכר לבן
2/3 סוכר חום
2 ביצים
2 כוסות קמח (מוצלח גם להשתמש באותה הכמות של קמח מלא)
½ כפית מלח שטוחה
½ כפית אבקת סודה לשתייה שטוחה
½ כפית קינמון (מי שאוהב יותר, שיוסיף עד כפית)
3 כוסות שיבולת שועל
1 כוס צימוקים כהים
½ כוס אגוזי מלך שבורים
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפייה ל-170°c.
מערבבים היטב את החמאה עם שני סוגי הסוכר, עד לקבלת תערובת אוורירית.
מוסיפים את הביצים אחת אחת עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח, מלח, סודה וקינמון, ומעבדים עד שהקמח נבלע בתערובת.
מוסיפים את שיבולת השועל, צימוקים ואגוזים.
* אפשר להחליף את הצימוקים והאגוזים בכוס שוקולד צ'יפ - מוצלח לא פחות.
בעזרת כף יוצקים עוגיות (בין אחת לשניה, אני נוהגת להניח את הכף בתוך כוס עם מים רותחים, על מנת שלא יידבקו)
אופים בחום בינוני (170°c) בין 10-15 דקות, ובכל אופן עד שהעוגיות מזהיבות קצת, אך לא יותר מדי, על מנת שלא תצאנה יבשות.
ב-ה-נ-א-ה!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
