הוראות הכנה
מרכיבים
½1 כוסות חלבוני ביצים (כ10 ביצים גדולות)
1 כפית תמצית שקדים
1+1/4 כוסות סוכר דק מאוד (טחון בממחה)
1 כוס קמח
1 כוס אבקת סוכר
½2 כוסות דובדבנים מתוקים מגולענים
2 כפות מים
אופן ההכנה
מכינים תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ . גוזרים רצועה של נייר אפייה באורך
75 ס"מ וברוחב 5 .12 ס"מ , ומקפלים אותה לשניים . מתאימים את רצועות הנייר הכפולה להיקף הפנימי של דפנות התבנית , כך שהנייר יבלוט מעל שולי התבנית . דפנות הנייר המוגבהות יתמכו בעוגה התופחת . מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות ) .
מקציפים את החלבונים עם תמצית השקדים ועם חצי מכמות הסוכר הדק לקצף יציב . מוסיפים את שארית הסוכר הדק בהדרגה , תוך הקצפה . מנפים את הקמח עם אבקת הסוכר לקערה שנייה . מוסיפים את תערובת הקמח לקצף , רבע כוס בכל פעם , ומקפלים פנימה במרית . עובדים בזריזות , ונזהרים מערבוב יתר , כדי לשמור על תערובת אוורירית ככל האפשר .
מעבירים את התבליל לתבנית , ומחליקים את פניו . אופים במשך 45 דקות , או עד שהעוגה משחימה בצורה אחידה ומרכז העוגה קפיצי למגע .מניחים את התבנית על רשת מתכת לצינון . משחררים את הדפנות , ומוציאים את העוגה . בנתיים שמים את הדובדבנים במחבת , ומוסיפים מים וקירש . מביאים לרתיחה , ומבשלים במשך 5 דקות . אפשר להמתיק את הדובדבנים במעט סוכר . מעבירים לקערה ומצננים .
מגיש:
מקור: טבע הרפוי מאכלי בריאות
שתף את המתכון
