חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שקדים עם דובדבנים וקירש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת טורט שקדים עם דובדבנים (אפשרויות שונות - ראה בהערות).
עוגת שקדים עם דובדבנים וקירש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת טורט שקדים עם דובדבנים (אפשרויות שונות - ראה בהערות).
הוראות הכנה
מרכיבים
½1 כוסות חלבוני ביצים (כ10 ביצים גדולות)
1 כפית תמצית שקדים
1+1/4 כוסות סוכר דק מאוד (טחון בממחה)
1 כוס קמח
1 כוס אבקת סוכר
½2 כוסות דובדבנים מתוקים מגולענים
2 כפות מים
אופן ההכנה
מכינים תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ . גוזרים רצועה של נייר אפייה באורך
75 ס"מ וברוחב 5 .12 ס"מ , ומקפלים אותה לשניים . מתאימים את רצועות הנייר הכפולה להיקף הפנימי של דפנות התבנית , כך שהנייר יבלוט מעל שולי התבנית . דפנות הנייר המוגבהות יתמכו בעוגה התופחת . מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות ) .
מקציפים את החלבונים עם תמצית השקדים ועם חצי מכמות הסוכר הדק לקצף יציב . מוסיפים את שארית הסוכר הדק בהדרגה , תוך הקצפה . מנפים את הקמח עם אבקת הסוכר לקערה שנייה . מוסיפים את תערובת הקמח לקצף , רבע כוס בכל פעם , ומקפלים פנימה במרית . עובדים בזריזות , ונזהרים מערבוב יתר , כדי לשמור על תערובת אוורירית ככל האפשר .
מעבירים את התבליל לתבנית , ומחליקים את פניו . אופים במשך 45 דקות , או עד שהעוגה משחימה בצורה אחידה ומרכז העוגה קפיצי למגע .מניחים את התבנית על רשת מתכת לצינון . משחררים את הדפנות , ומוציאים את העוגה . בנתיים שמים את הדובדבנים במחבת , ומוסיפים מים וקירש . מביאים לרתיחה , ומבשלים במשך 5 דקות . אפשר להמתיק את הדובדבנים במעט סוכר . מעבירים לקערה ומצננים .
מגיש: amitsur
מקור: טבע הרפוי מאכלי בריאות
שתף את המתכון