נהוג לאכול ביום שבת בבוקר. brלהגשה: brעל השולחן מסדרים - קנקן שמן זית, ביצים קלופות (מהסיר), בצל פרוס לרבעים, צלוחית כמון brטחון טרי, צלוחית פלפל צ'ילי טחון, צלוחית טחינה חמצמצה כדבעי, חומוס, מיץ לימון סחוט, brעגבניות פרוסות לשמיניות, מלפפונים פרוסים לאורכם, פיתות (עדיף תוצרת בית), מלח. brמגישים בתוך צלחת מרק מצקת אחת של פולים חמים עם מעט נוזלים. כל אחד מוסיף לצלחתו br שמן/לימון/כמון/צ'ילי/טחינה/חומוס ומרסק לתוכה ביצה. מועכים את הפולים בצלחת - כל אחד br למרקם החביב עליו. brאצלנו מגישים ליד גם פלאפל טרי תוצרת בית - לוהט וגם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות. br
|
|
|
|
נהוג לאכול ביום שבת בבוקר. brלהגשה: brעל השולחן מסדרים - קנקן שמן זית, ביצים קלופות (מהסיר), בצל פרוס לרבעים, צלוחית כמון brטחון טרי, צלוחית פלפל צ'ילי טחון, צלוחית טחינה חמצמצה כדבעי, חומוס, מיץ לימון סחוט, brעגבניות פרוסות לשמיניות, מלפפונים פרוסים לאורכם, פיתות (עדיף תוצרת בית), מלח. brמגישים בתוך צלחת מרק מצקת אחת של פולים חמים עם מעט נוזלים. כל אחד מוסיף לצלחתו br שמן/לימון/כמון/צ'ילי/טחינה/חומוס ומרסק לתוכה ביצה. מועכים את הפולים בצלחת - כל אחד br למרקם החביב עליו. brאצלנו מגישים ליד גם פלאפל טרי תוצרת בית - לוהט וגם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
פול מצרי יבש - הפולים הם אלה הקטנים יותר, העגלגלים.
בשום אופן לא הגדולים/ירקרקים/שטוחים.
אופן ההכנה
משרים את הקטניה במים עם שקית אבקת אפיה או סודה לשתיה למשך לילה שלם.
למחרת מניחים את הקטניה המסוננת ושטופה (!) בסיר גדול, מוסיפים ביצים כמספר הסועדים ומכסים הכל במים.
מביאים לרתיחה ומעבירים לתנור או לאש קטנה (אני מעדיפה על אש) ומבשלים במשך 12 שעות לפחות, תוך שבודקים את כמות המים כל הזמן. שלא תרד מתחת לגובה הפולים.
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון
