הוראות הכנה
מרכיבים
4 פילטים של בורי ( במשקל של 100-120 גרם )
4 דפי בצק פילו ( בגודל 50*35 ס"מ )
100 גרם חמאה מומסת
600 גרם פטריות יער
2 שקיות פטריות פורצ'יני יבשות מושרות במים רותחים לחצי שעה
2 שיני שום קצוצות דק
2 כפות יין לבן
1 צרור נענע
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
1 גבעול טימין
מיץ מלימון אחד.
אופן ההכנה
1. מנקים את הפטריות מהגבעולים הקשים.
2. מחממים מחבת כבדה עד שהיא מתחילה להעלות עשן, מוסיפים שמן זית ושום ומיד מוסיפים את פטריות היער. מטגנים עד שהפטריות מזהיבות מעט, מתבלים במלח, פלפל ועלים מגבעול הטימין.
3. מוסיפים יין לבן ומאדים ומצמצמים את הנוזלים.
4. מסירים מהאש ומקררים.
5. מוסיפים לפטריות היער את הפורצ'יני, טועמים ומתקנים תיבול.
6. בעזרת מברשת מורחים את דפי הפילו בחמאה מומסת משני הצדדים ומקפלים את הדפים לחצי.
7. במרכז של כל דף מניחים כ-12 עלי נענע.
8. מתבלים את הדגים במלח, פלפל ומיץ לימון.
9. מניחים על עלי הנענע פילה דג אחד, כשהעור מונח על העלים. מניחים 1/4 מתערובת הפטריות על הדג.
10. מקפלים את השוליים של הבצק כך שתווצר מעטפה סגורה.
11. מסדרים את המעטפות בתבנית כשהקפל נמצא למטה.
12. מניחים את המנות במקרר לחצי שעה ובינתיים מחממים תנור ל- 190 מעלות.
13. אופים את הדגים כ- 10 דקות עד שהבצק שחום והדגים מוכנים.
מגיש:
מקור: המתכון באדיבות שף אהרל'ה לרמן וקייטרינג שקדים
שתף את המתכון
