חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פילה בורי, פטריות ונענע עטופים בפילו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה מלכותית ולא מסובכת להכנה, תשאיר כל אורח שמח, טוב לב ופעור פה
פילה בורי, פטריות ונענע עטופים בפילו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה מלכותית ולא מסובכת להכנה, תשאיר כל אורח שמח, טוב לב ופעור פה
הוראות הכנה
מרכיבים
4 פילטים של בורי ( במשקל של 100-120 גרם )
4 דפי בצק פילו ( בגודל 50*35 ס"מ )
100 גרם חמאה מומסת
600 גרם פטריות יער
2 שקיות פטריות פורצ'יני יבשות – מושרות במים רותחים לחצי שעה
2 שיני שום קצוצות דק
2 כפות יין לבן
1 צרור נענע
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
1 גבעול טימין
מיץ מלימון אחד.
אופן ההכנה
1. מנקים את הפטריות מהגבעולים הקשים.
2. מחממים מחבת כבדה עד שהיא מתחילה להעלות עשן, מוסיפים שמן זית ושום ומיד מוסיפים את פטריות היער. מטגנים עד שהפטריות מזהיבות מעט, מתבלים במלח, פלפל ועלים מגבעול הטימין.
3. מוסיפים יין לבן ומאדים ומצמצמים את הנוזלים.
4. מסירים מהאש ומקררים.
5. מוסיפים לפטריות היער את הפורצ'יני, טועמים ומתקנים תיבול.
6. בעזרת מברשת מורחים את דפי הפילו בחמאה מומסת משני הצדדים ומקפלים את הדפים לחצי.
7. במרכז של כל דף מניחים כ-12 עלי נענע.
8. מתבלים את הדגים במלח, פלפל ומיץ לימון.
9. מניחים על עלי הנענע פילה דג אחד, כשהעור מונח על העלים. מניחים 1/4 מתערובת הפטריות על הדג.
10. מקפלים את השוליים של הבצק כך שתווצר מעטפה סגורה.
11. מסדרים את המעטפות בתבנית כשהקפל נמצא למטה.
12. מניחים את המנות במקרר לחצי שעה ובינתיים מחממים תנור ל- 190 מעלות.
13. אופים את הדגים כ- 10 דקות עד שהבצק שחום והדגים מוכנים.
מגיש: יוסף ל
מקור: המתכון באדיבות שף אהרל'ה לרמן וקייטרינג שקדים
שתף את המתכון