הוראות הכנה
מרכיבים
½ פילה דג סלמון , מופשר וללא עור (כ-25 ס"מ אורך)
3 ענפי רוזמרין טריים
1 לימון פרוס לפרוסות (כ-½ -1 ס"מ)
1 ראש שום טרי, חצוי לרוחב
פלפל שחור טחון טרי
פפריקה מתוקה
מעט מלח גס (לא חובה)
מעט שמן זית לזילוף לפני אפייה
תבנית פיירקס 25X20 ס"מ.
אופן ההכנה
מפשירים את פילה הסלמון הקפוא במשך הלילה במקרר. מפרידים את העור, שוטפים, מנגבים ופורסים ל-4 מנות באופן שווה.
מחממים את תנור האפייה ל-175°c.
פורסים יריעת רדיד אלומיניום עבה (כ-30X40 ס"מ) ומניחים בתבנית (צד מבריק כלפי מעלה, המידה 30 ס"מ לאורך התבנית). מניחים את רצועות הדג זו ליד זו ברווחים לאורך התבנית על מצע רדיד האלומיניום. מפזרים פרוסות הלימון משני הצדדים וענפי הרוזמרין מסביב. חוצים את ראש השום לרוחב ומניחים על הדגים. מתבלים בפפריקה, פלפל ומעט מלח גס (לא להגזים יש כבר מליחות בדג). מזלפים מעט שמן זית וסוגרים את רדיד האלומיניום לאורך (להשאיר חלל אוויר) ולרוחב ע"י קיפול כך שלא יבלוט משולי התבנית.
אופים 45-50 דקות (175°c ) מוציאים מן התנור , מקררים 2 דקות על רשת , פותחים את רדיד האלומיניום ומגישים חם.
מגיש:
מקור: משפחה
שתף את המתכון
