חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פילה סלמון אפוי ברוזמרין לימון ושום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דג סלמון הוא דג עדין, אך תפל. אפייה עם לימון, רוזמרין ושום מקפיצה את הטעם בכמה דרגות. brההכנה קלה והתוצאות מעולות.
פילה סלמון אפוי ברוזמרין לימון ושום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דג סלמון הוא דג עדין, אך תפל. אפייה עם לימון, רוזמרין ושום מקפיצה את הטעם בכמה דרגות. brההכנה קלה והתוצאות מעולות.
הוראות הכנה
מרכיבים
½ פילה דג סלמון , מופשר וללא עור (כ-25 ס"מ אורך)
3 ענפי רוזמרין טריים
1 לימון פרוס לפרוסות (כ-½ -1 ס"מ)
1 ראש שום טרי, חצוי לרוחב
פלפל שחור טחון טרי
פפריקה מתוקה
מעט מלח גס (לא חובה)
מעט שמן זית לזילוף לפני אפייה
תבנית פיירקס 25X20 ס"מ.
אופן ההכנה
מפשירים את פילה הסלמון הקפוא במשך הלילה במקרר. מפרידים את העור, שוטפים, מנגבים ופורסים ל-4 מנות באופן שווה.
מחממים את תנור האפייה ל-175°c.
פורסים יריעת רדיד אלומיניום עבה (כ-30X40 ס"מ) ומניחים בתבנית (צד מבריק כלפי מעלה, המידה 30 ס"מ לאורך התבנית). מניחים את רצועות הדג זו ליד זו ברווחים לאורך התבנית על מצע רדיד האלומיניום. מפזרים פרוסות הלימון משני הצדדים וענפי הרוזמרין מסביב. חוצים את ראש השום לרוחב ומניחים על הדגים. מתבלים בפפריקה, פלפל ומעט מלח גס (לא להגזים יש כבר מליחות בדג). מזלפים מעט שמן זית וסוגרים את רדיד האלומיניום לאורך (להשאיר חלל אוויר) ולרוחב ע"י קיפול כך שלא יבלוט משולי התבנית.
אופים 45-50 דקות (175°c ) מוציאים מן התנור , מקררים 2 דקות על רשת , פותחים את רדיד האלומיניום ומגישים חם.
מגיש: amitsur
מקור: משפחה
שתף את המתכון