הוראות הכנה
מרכיבים
11/4 כוס אורז שטוף ומושרה במים וכפית מלח, לכמה שעות
1 בצל גדול
5 פטריות פורטובלו
1/2 כוס אגוז מלך - קולים 2-4 דקות במחבת
1/2 כוס גרגרי רימון אדום
6. עשבי תיבול - פטרוזיליה, שמיר, כוסברה
7. מלח, פלפל
8. מעט שמן לתערובת, שמן לטיגון הפטריות
9. רוטב עגבניות (בהמשך)
אופן ההכנה
הכנה
א. אורז
- מרתיחים מים, מוסיפים מלח
- מסננים את האורז השרוי, מוסיפים לסיר
- מבשלים כ-10 דקות, צריך לכפות את הקצף
- לסנן ואפשר לשטוף.
(לבורגול יש רק לסנן מהמים לא לבשל)
ב. בצל ופטריות
- קוצצים בצל ומטגנים מעט במחבת
- מוסיפים פטריות קצוצות
- שומרים על להבה גבוהה, ומערבבים
- מתבלים במלח ובפלפל
ג. אגוזים ורימונים
- אגוזי מלך במחבת - קולים כמה דקות
- קוצצים את האגוזים
- רימון אדום - מפרידים את הגרעינים או דומדמניות או חמוציות
ד. עשבי תיבול
- פטרוזיליה, כוסברה, שמיר - כל אחד לפי טעמו
- שוטפים, קוצצים (לא חייבים דקדק)
ה. כל התערובת
- אורז בקערה
- מוסיפים את הפטריות לאחר צינון
- מערבבים פנימה את הירק
- מוסיפים אגוזים ורימון
- מערבבים הכל יחד
ו. פלפלים
- חותכים את ראש הפלפל
- מסלקים את הגרעינים והעורקים
- מנקים גם את המכסה מהגרעינים
- מפזרים מעט מלח, מניחים הפוך
ז. מילוי
- ממלאים את הפלפלים, לא לדחוס
- סוגרים במכסה
- עלי מנגולד - חולטים חצי דקה,
מניחים מעט תערובת בקצה, ומגלגלים
- בצל - חורצים פס על הצד
חותכים את קצה השורשים וקולפים
מבשלים 3-5 דקות במים
מקלפים שכבה כל פעם
ממלאים וסוגרים קצת
ח. ארגון בסיר
- מניחים מס' עלי מנגולד בסיר
- מפזרים את שאריות הבצל קצוצים גס
- בתחתית מארגנים את עלי המנגולד הממולאים
- עליהם את הבצל
- פלפלים מעל הכל
ט. במחבת מטגנים 1 כופסא רסק עם כפית מלח וחצי כפית סוכר ופלפל + חצי כוס מים רותחים
מסמיכם ושופכים לסיר מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי
י. מניחים צלחת על הממולאים למניעת בריחת המילוי ומבשלים - 45 דקות, בלהבה נמוכה
מגיש:
מקור: רבקה
שתף את המתכון
