הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה פסטה פנה או ריגטה ברילה
1/2 ק"ג בשר צוואר טלה קצוץ או טחון עבה מאוד
1 בצל קצוץ
1 כוס פטריות פורטבלה קצוצות
1 שן שום קצוצה
1 כף צנוברים קלויים
2 כפות שמן זית לטיגון
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית כמון
1כפית מחוקה מלח
לקוקוטחינה
1 קופסא מחית חלב קוקוס
1/4 כוס טחינה גולמית
1/2 שן שום כתושה
1/4 כף אבקת מרק
לעיטור ולטעם
1 כף שמן זית
6 עגבניות שרי מחורצות
6 עלי רוזמרין
1/2 שן שום פרוסה
אופן ההכנה
1. להכנת הפסטה לפי הרשום על גבי הקופסא
בסיר גדול מלא מים רותחים ומעט מלח מרתיחים את הפסטה כ 8 דקות
מסננים היטב במסננת ומוסיפים 2 כפות שמן זית ומערבבים היטב
2.להכנת הבשר הטחון
א. במחבת טפלון עם 2 כפות השמן זית קולים את הצנוברים כדקה ומעבירים לקערה בצד
ב. באותה מחבת עם השמן הנותר מטגנים את הבשר הבצל והפיטריות עם התבלינים תוך ערבוב עם מזלג בכדי שלא יווצרו גושים עד קבלת גוון אפור חום ומעבירים לקערה עם הצנוברים.
ג. לעיטור ולטעם
לאותה מחבת מוסיפים כף שמן זית ואת עגבניות השרי המחורצות ומטגנים עד התרככות
מוסיפים את עלי הרוזמרין ודקה נוספת מוסיפים את השום לעוד חצי דקה. מוציאים ומניחים בצד
3. לרוטב הקוקוטחינה
לקערה מכיניסים את כל החומרים ומערבבים היטב ובנמרצות עד סמיכות דקה יצא דק מדי הוסיפו מעט טחינה יצא עבה הוסיפו מעט מאוד מים וערבבו שוב מעבירים את הרוטב למחבת
לבישול של 3 דקות מוסיפים לו את הבצל והפיטריות וברגע שרותח מוסיפים לו את הבשר המטוגן לעוד 2 דקות ומוסיפים את הפסטה ומקפלים אותה היטב לחימום של 3 דקות
לסידור הצלחת
בצלחת מרק מסדרים כמות נדיבה פסטה עם רוטב קוקוטחינה
מעל מסדרים 3 עגבניות שרי וכן חלק מהרוטב שלהן מהטיגון
ובוזקים מעל בצל ירוק
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
