הוראות הכנה
מרכיבים
1 חב' פסטה פנה או זיטי של ברולה מבושלת ע"פי ההוראות
לכדורונים
חצי קילו בשר בקר טחון,
חצי כוס פירורי לחם,
1 ביצה,
2 שיני שום מרוסקות,
חצי כוס פרמז'ן מגורר,
חופן פטרוזיליה קצוצה,
מלח, פלפל
2 כפות שמן זית לטיגון
לרוטב:
2 כפות שמן זית,
4 שיני שום,
רבע כוס רסק עגבניות,
2 קופסאות גדולות עגבניות שלמות או מרוסקות,
6 עלי בזיליקום,
מלח, פלפל.
אופן ההכנה
לפסטה:
1 חב' פסטה פנה של ברולה מבושלת ע"פי ההוראות
לכדורי בשר:
חצי קילו בשר בקר טחון, חצי כוס פירורי לחם, ביצה, 2 שיני שום מרוסקות, חצי כוס פרמז'ן מגורר, חופן פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל. מערבבים הכל ביחד, יוצרים כדורים קטנים ומטגנים בשמן הזית.
***מה שחשוב כאן הוא הגודל, או יותר נכון הקוטן, של הכדורים עליהם להיות בגודל של
ענבים. למעשה מדובר בכדורוני בשר, לא כדורי.
לרוטב:
2 כפות שמן זית, 4 שיני שום, רבע כוס רסק עגבניות, 2 קופסאות גדולות עגבניות שלמות או מרוסקות, 6 עלי בזיליקום, מלח, פלפל.
מבשלים הכל ביחד 20-30 דקות. אפשר לגוון כאן לפי הטעם בצל, אורגנו טרי ותבלינים נוספים, טריים או יבשים.
לגבינות:
כוס פרמזן, כוס ריקוטה, 150 ג' מוצרלה מגוררת.
מחממים תנור ל-180 מעלות
ניגשים למלאכת ההרכבה:
לתבנית גדולה מכניסים את המרכיבים ברוטציה לפי הסדר הבא:
שתי כפות מהרוטב
שליש מהפסטה
שליש כדורוני הבשר
למרוח שכבת ריקוטה
חצי כוס פרמזן
שליש מהרוטב
שליש שני של פסטה
שליש שני כדורוני בשר
למרוח שכבת ריקוטה
חצי מהמוצרלה
שליש שני של רוטב
יתר הפסטה
יתר הכדורונים
יתר הפרמזן
יתר הרוטב
יתר המוצרלה
(הסדר והדיוק לא קריטיים. בסופו של דבר צריך שכל המרכיבים ישבו יחד בכיף ובעסיסיות. מומלץ שתהיה מוצרלה למעלה).
סוגרים את התבנית בנייר כסף. כדאי שהנייר לא יהיה צמוד למוצרלה כי הם יידבקו.
לאפות 45 דקות עם נייר הכסף. להוריד את נייר הכסף ולאפות 15 דקות נוספות או יותר, עד שהמוצרלה מזהיבה.
מגיש:
מקור: אסף גברון
שתף את המתכון
