חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פסטה פרפדלי על נתחי סלמון מעושן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פסטה פרפאדלי מובנת על רוטב עגבניות טרי על פסטה לינגוויני מנה עדינה מאוד brותמיד מנצחת
פסטה פרפדלי על נתחי סלמון מעושן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פסטה פרפאדלי מובנת על רוטב עגבניות טרי על פסטה לינגוויני מנה עדינה מאוד brותמיד מנצחת
הוראות הכנה
מרכיבים
6 עגבניות תמר
1כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/2 כפית מלח ים
15 חתיכות עגבניות מיבשות בשמן (ניתן להשיג בכל מרכול)
2 שיני שום קצוצות דק
2 בצלי אשקלון קטנים קצוצים דק
1/4 כוס שמן זית
1/2 לימון
600 ג"ר סלמון מעושן ללא העור פרוס לפרוסות דקות
500 ג"ר פסטה לינגוויני שטוח (ניתן לרכוש מוכן) אך ניתן להכין לבד
לפסטה:
2 כוסות קמח רצוי מחיטת דורום או קמח לבן רגיל
2 ביצים,
כף אחת שמן זית
כף אחת מים
חצי כפית מלח
אופן ההכנה
1. חורצים את עור עגבניות התמר מלמעלה למטה לרבעים
2. לסיר עם מים רותחים זורקים את העגבניות ל כדקה
3. מעבירים לכלי עם מים קרים ומקלפים את העגבניות
4. חותכים לרבעים ומוציאים את תוכנן (לא רוצים את גרעיני העגבניה)
5. לבלנדר ביתי מכניסים את העגבניות המקולפות ואת העגבניות המיובשות 2 שיני שום
2 בצלי האשקלון הקצוצים ומפעילים
6. מתבלים בפלפל השחור ובמלח ומזרזפים אט אט את שמן הזית והלימון. טועמים ומתקנים
תיבול
7. לסיר גדול מלא מים רותחים ונגיעת שמן זית זורקים את הפסטה ל10 דקות
8. במקביל לוקחים צלחת עמוקה מסדרים עליה רבע מכמות הסלמון
9. מסננים את הפסטה ומחזירים לסיר(ללא להבה) מוסיפים חצי מהרוטב ומערבבים
10. בעמצאות מזלג מגלגלים סיגר גדול מהפסטה ומניחים על הסלמון שבצלחת
11. מעל הפסטה יוצקים 2 כפות רוטב נוספות
12. מפזרים מעל גבינת פרמזן מגורדת ומעט פלפל שחור גרוס עבה
פסטה:
אופן ההכנה:
1. שמים את הקמח במעבד מזון .
2. מוסיפים את הביצים.
3. מוסיפים את שמן הזית ואת המלח.
4. מעבדים עד שמתקבל גוש בצק חלק.
5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים
במקרר לחצי שעה.
6. מרדדים את הבצק דק דק וחותכים ממנו רצועות
ארוכות ודקות.)פטנט לחיתןך ראה בסוף(
את רצועות הבצק החתוכות מניחים ליבוש על מגבת
נקייה.
7. מבשלים במים רותחים במשך 3 עד 4 דקות. עד
שהיא 'אל-דנטה' )כלומר "על השן"(. ביטוי
שמשמעותו שניתן עדיין לנגוס בפסטה ולהרגיש
שיש בה קושי מסוים. רוצים מעט יותר רך תנו לה עוד דקותיים
הערות
פטנט חיתוך לאחר הרדוד מפזרים מעט קמח על הבצקמקפלים כמו אוזן דופן חיצונית עד המרכז אותו דבר מצדשני מקמחים מעט את החלק העליון ומקפלים שוב אחד לשניואז נשאר גליל שאותו חותכים דק דק פותחים עם סרגל או סכין שמוחדרבעדינות באמצע מרימים ויש לנו איטריות דקות
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: גורדון ראמזי
שתף את המתכון