הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
400 ג"ר קמח
1 כפית מלח
1 כוס מים
¼ כוס שמן תירס
1 חבילה מחמאה מומסת
למילוי:
250 ג"ר בשר קצוץ רצוי בקר (אפשרי עוף)
100 ג"ר איטריות סיניות דקות
1 בצל קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
½ כפית פלפל שחור גרוס גס
½ כפית פפריקה חריפה
½ כפית כמון
1 כף שמן לטיגון
אופן ההכנה
לבצק:
1. מערבבים בקערה את הקמח והמלח
2. מזרזפים באיטיות רבה את המים, תוך כדי לישה.
3. לשים את הבצק בידיים כ 10 דקות עד שהופך לרך, גמיש וחלק.
4. מחלקים את הבצק ל 8 כדורים בגודל פינג פונג.
5. מורחים עליהם היטב את תערובת השמן והמרגרינה
6. מניחים בצד להתפחה ל 20 דקות
(מכינים את המילוי ראה מטה)
7. מורחים עם היד מתערובת השמן והמחמאה, על מגש עגול וגדול יחסית.
8. לוקחים כדור בצק מורחים גם עליו מתערובת השמן והמחמאה ומתחילים
לפתוח את הבצק תוך לחיצות ומתיחות עד לקבלת עלה דק מאוד (בצק יהיה מאוד שמנוני)
9. ממלאים מהמילוי במרכזו ואורזים כמעטפה ומניחים בצד
10. פותחים עוד כדור מניחים מעליו את המעטפה המוכנה כאשר פתחיה כלפי מטה
סוגרים שוב כמעטפה ולוחצים על מעטפות הבצק מכיוון שהוא מאוד גמיש הוא לא יקרע
11.מסדרים את 4 המעטפות בתבנית אפיה עם נייר אפיה ומנקבים במזלג במרכזן.
12. נותנים לכל לנוח 15 דקות
13 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200°c למשך כ-20 דקות
למילוי:
1. במחבת עם 1 כף שמן מטגנים את הבצל עד שקיפות מוסיפים את הבשר הפטרוזיליה
והתבלינים מטגנים עד שהבשר מוכן תוך מעיכה במזלג כדי שהבשר לא יהיה קציצה.
2. מבשלים את האיטריות הסיניות בסיר נפרד לא יותר מ 5 דקות מסננים שוטפים ומיבשים
3. מערבבים הכל יחדיו ועתה נשאר רק למלא
מקררים כ 5 דקות ואוכלים
מגיש:
מקור: קמיליה
שתף את המתכון
