הוראות הכנה
מרכיבים
4 כרעיים דל עוף
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
½ כפית כורכום
½ כוס קמח
1/3 כוס שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
2 שני שום, קצוצות דק
4 גבעולי סלרי , קצוצים
2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
2 פקעות שומר, חתוכות לאורך
¼1 כוסות יין אדום יבש
300 גרם אפונה קפואה
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
מתבלים את הכרעיים במלח, פלפל וכורכום, מקמחים משני הצדדים ומנערים מעודפי הקמח.
מחממים ½ מכמות השמן בסיר כבד ומטגנים את הכרעיים , משני הצדדים עד הזהבה. מעבירים לצלחת. מוסיפים לסיר את יתרת השמן, השום והבצל, הסלרי והגזר ומטגנים 6 דקות.
מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את השומר, יוצקים את היין ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים על אש נמוכה ¼1 שעות. מוסיפים לסיר את האפונה, מכסים ומבשלים, על אש בינונית, 20 דקות נוספות .
טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם בעיטור פטרוזיליה קצוצה.
מגיש:
מקור: דר רלי אבל ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
