חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ריבת גזר - מרוקו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריבת גזר - מרוקו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים דרושים:
500 גר, סה"כ גזר ותוספות.
500 גר' סוכר דק
20 מ"ל קוניאק
מיץ מתפוז שלם
מיץ מלימון שלם, אחרי כשלושת
רבעי השעה לסחוט מיץ מחצי לימון לסיר.
1 מקל קינמון כ- 10 ס"מ אורך
כ- חצי מקל וניל חצוי –לא חובה אך רצוי-
אם אין אז תמצית וניל טהורה ואיכותית. לא מלאכותית.
1 תפוח עץ ירוק לרבעים על חרצנין וקליפתו
(אפשר להכניס את כל התבלינים כולל התפוח לשקית
גזה אם לא רוצים אח"כ לדוג אותם).
חצי כפית אבקת קינמון או יותר, לפי הטעם.
כ- 5-6 מסמרי ציפורן
רבע כפית אבקת ג'ינג'ר לא חובה-רצוי – או גרד של ג'ינג'ר טרי.
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
אני השתמשתי בגזר גמדי טרי, וחלק בגזר רגיל שחתכתי
למקלות באורך של זרת ארוכה.
בסיר(לא אלומיניום, נירוסטה זה טוב)להניח גזר, תפוח,
תבלינים לפזר סוכר, לצקת מעל קוניאק, ומיץ מתפוז.
ולהניח להגרת נוזלים.
להביא הכל לרתיחה , תוך כדי בחישה, להחליש אש ,
ולשמור שיהיה כל הזמן בעבוע , גם אם מדי פעם צריך
להגביר את חוזק הלהבה. ושוב להחלישה.
לבשל שעה ורבע.
הערות:
אצלי הריבה הייתה מוכנה אחרי שעה ורבע,
והנוזל לא מאד סמיך, הריבה הזו היא יותר
קונפיטורה לאכילה כממתק, לכן הנוזל צריך להיות לא מאד סמיך.
לא לבשל יותר מדי, אחרת יהיה קראמל. וכשיתקרר
יהיה קשה להפריד בין מקלות הגזר.
מגישים בערב המימונה עם תה חם, או עם כוסית ערק.
וכל השנה זוללים את השאר, שנהדר להוסיף
לתבשילי עוף ובשר, או לקומפוט
מגיש: zohar neeman
מקור:
שתף את המתכון