הוראות הכנה
מרכיבים
ק"ג חצילים קטנטנים -מהזן הסגול בהיר
1 ק"ג סוכר
2 מקלות קינמון
1 כפית קינמון טחון
1 כפית ציפורן טחונה
1 כפית זנגוויל טחון
1 כוס מיץ לימון
אופן ההכנה
אופן ההכנה
חותכים בזהירות את העלה הירוק מסביב לגבעול ומשאירים את הגבעול מחובר לחציל. דוקרים את החציל לכל אורכו סביב סביב באמצעות מזלג. מרתיחים 5 דקות. מניחים למים להתקרר ומסננים. בינתיים מכינים סירופפ סוכר עם כל התבלינים וכוס מיץ לימון. מכניסים את החצילים אחד אחד לתוך הסירופ וממשיכים לבשל כשעה על אש נמוכה. הופכים מדי פעם בעזרת כף עץ, עד שהחציל סופג כמחצית הסירופ ומעבירים לצנצנת זכוכית
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
