חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שווארמה של שייטל על שקשוקה אדומה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

השקשוקה פיקנטית וטעימה, אבל עלולה להשאיר אותנו רעבים. הנה שילוב מנצח של שקשוקה ביצים ונתחי בשר שחומים.
שווארמה של שייטל על שקשוקה אדומה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

השקשוקה פיקנטית וטעימה, אבל עלולה להשאיר אותנו רעבים. הנה שילוב מנצח של שקשוקה ביצים ונתחי בשר שחומים.
הוראות הכנה
מרכיבים
לשקשוקה:
4 כפות שמן קנולה
1/2 1 כפיות שום כתוש
450 גרם עגבניות טריות חתוכות גס
2 כפות רסק עגבניות
1 כף סחוג או פלפל צ’ומה או עריסה (אפשר להוסיף לפי הטעם)
מלח, פלפל שחור טחון טרי וכמון
8 ביצים
לבשר:
400 גרם שייטל בקר טרי ומיושן חתוך לפרוסות דקות
2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון
תבלין מעורב ירושלמי או תערובת תבליני גריל
אופן ההכנה
מכינים שקשוקה: מחממים מחבת עם שמן, מטגנים שום קלות (נזהרים שלא ייחרך) ומוסיפים עגבניות. מתבלים מעט ומטגנים-מבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה.
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת נפרדת ומזהיבים היטב בצל. מוציאים מהמחבת.
מוסיפים רסק עגבניות למחבת השקשוקה ומבשלים עוד כמה דקות. מתבלים קצת יותר מהרגיל (הוספת הביצים תמתן את הטעם). שוברים בעדינות את הביצים לתוך העגבניות, ומנמיכים את הלהבה למינימום להתגבשות הביצים (אידיאלי: ביצים יציבות עם חלמון נוזלי).
מכינים את הבשר: מיד לאחר הכנסת הביצים לרוטב, מחממים את המחבת השנייה היטב. כאשר היא מעשנת, מוסיפים את יתרת השמן ומיד לאחריו את הבשר. מערבבים בזריזות ומטגנים עד שהבשר משחים. מתבלים ומוסיפים את הבצל המטוגן. מתקנים תיבול.
מניחים את הבשר בצלחת הגשה, יוצקים עליו כף מרוטב השקשוקה ו-2 ביצים. מגישים עם לחם שחור אחיד.
מגיש: יוסף ל
מקור: אבי שטייניץ (תמונה:אילון פז)
שתף את המתכון