חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בייגלה ביתי בגבינת שמנת ונתחי סלמון מעושן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בייגלה ביתי בגבינת שמנת ונתחי סלמון מעושן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
400 ג"ר גבינת שמנת
15 פרוסות של נתחי סלמון מעושן
10 יח' בייגלה יהודי חצוי לחצי
1 יח' בצל אדום פרוס לטבעות
5 עגבניות פרוסות
כ 15 עד 20 עלים לקישוט תרד,חסה וכו'
בייגל למשקיענים
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
1כף סוכר
1 כף מלח
2/3 2 כוסות מים פושרים (650 מ"ל)
200 גרם שומשום
1/2 כוס סוכר לקרמל
לסלמון הכבוש
קילו וחצי-שניים של פילה סלמון או נתחי פילה
1/4 כוס שמן זית
100 גרם סוכר
50 גרם מלח גס
צרור קצוץ של שמיר
5 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
חופן גרגירי קוסברה
חופן גריגירי חרדל
חופן גרגירי פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה
לעצלנים -
1. קונים 10 בייגלך מוכנים וחוצים אותם לרוחבם למחצית
2. מורחים אןתם בנדיבות בגבינת שמנת
3. מפזרים מעליהם פיסות של נתחי הסלמון
4. מפזרים מעל את העלים והעגבניה ומעל טבעת בצל
5. מפזרים מעל מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם
למשקיענים
בייגל -
אופן הכנה:
1. מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים את השמרים היבשים, הסוכר והמלח
ומערבבים.
2. מוסיפים את המים בהדרגה תוך לישה בקרס לישה במהירות איטית-בינונית
(אם משתמשים בשמרים טריים, יש להמיס אותם בקערית נפרדת ב-2/3 כוס מהמים
עם כפית אחת מהסוכר, להשהות מספר דקות עד שיתססו ואז להוסיפם לקמח).
3. לשים במשך כ-7 דקות עד שהבצק יהפוך לכדור רך ומאוד גמיש.
(אפשר גם ללוש ידנית במשך כ-10 דקות, עד הבצק יהפוך גמיש)
4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח,
כשעה-שעה וחצי. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו כדקה עד שיצא
ממנו האוויר והוא יחזור לגודלו המקורי.
5.מחלקים את הבצק ל 10 -12 כדורים מכסים במגבת או בניילון רפוי ומתפיחים
כ-40 דקות נוספות.
6.מכינים בסיר קרמל מ1/2 כוס סוכר ומוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה
7.על צלחת שטוחה מפזרים שומשום בשכבה אחידה. או זעתר או מלח גס
8. על גבי משטח חלק מגלגלים מכל חלק לגליל באורך של כ-40 ס"מ וסוגרים
אותו תוך הידוק הקצוות לעיגול בקוטר של כ-10 ס"מ. כלומר 4 י"ח מכל גליל
9. מרימים בעדינות את העיגול בשתי הידיים ומניחים אותו על כף מחוררת
מכניסים עם הכף לסיר הקרמל למשך כדקה לערך עד שצפים מוציאים בעדינות עם הכף
מניחים לו להתקרר כדקה וטובלים מיד בשומשום, משני הצדדים.
10. ממשיכים כך עם שאר החלקים, כשבין אחד לשני מוסיפים עוד שומשום לצלחת.
11. מניחים את הבייגלך בתבניות שטוחות על נייר אפייה במרחק מה זה מזה,
ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד 250°.
12. אופים כ-15 דקות עד שהשומשום מתחיל להשחים, מוציאים מהתנור
ומקררים על רשת.
לסלמון הכבוש
אופן ההכנה:
1. בתבנית עם ניילון נצמד בתחתיתה וגולש מכל צד עד למחצית מפזרים את תערובת הסוכר
והמלח מעל הפילה סלמון, מוסיפים את השמיר והג'ינג'ר
2. על מחבת קולים מעט את תערובת התבלינים ומערבבים עם השמן זית
3. מפזרים ומדביקים על הסלומון את תערובת התבלין ושא החומרים
4. סוגרים הכל בניילון נצמד ומשרים למשך 48 שעות (עם משקולת מעל). בזמן הזה המלח והסוכר מוציאים מה שנקרא לסלמון 'את המיץ' והנוזלים האלה 'כובשים' את הסלמון.
להגיש קר לאחר שפורסים את הסלמון דק.
*** למשקולת ניתן להכניס מספר קופסאות שימורים לניילון ולהנחי מעל
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון