הוראות הכנה
מרכיבים
4 כרעי עוף
בצל סגול קצוץ גס
1 פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות גסות
5 פטריות חצויות לשניים
1 עגבניה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
3 כוסות אורז פרסי
5 כוסות מרק עוף
1 כוס אפונה קפואה מסוננת
כפית כורכום
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. בסיר רחב ונמוך מטגנים את כרעי העוף משני הצדדים עד שהם מזהיבים, מוציאים אותם ומניחים בצד.
2. מטגנים באותו סיר את הבצל והפלפלים ומערבבים כשתי דקות.
3. מוסיפים את הפטריות והעגבניות ומערבבים עוד דקה.
4. מוסיפים את האורז ומטגנים 2-3 דקות. מערבבים מידי פעם.
5. מניחים את הכרעיים בתוך האורז, מעל את האפונה ומוסיפים מים רותחים ותבלינים.
6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות בסיר מכוסה.
אם האורז לא התבשל לגמרי וחסרים נוזלים בסיר אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס מים רותחים ולבשל בסיר מכוסה עד שהנוזלים נספגים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
