חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סנדוויץ טוניסאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כשהיינו נערים בתחילת שנות השיבעים ליד השוק בנתניה בתוך כוכון קטנטן , ליד חשמלאי הרכב מימול לזגג br הסנדוויץ של איילה, שם טעמתי לריאשונה סנדוויץ טוניסאי , איזה חגיגה של טעמים, brהלשון צורבת מעט,העינים דומעות מעט, חמוץ חריף מתוק ומרירות קליפת הלימון, brוהצבעים , למי בכלל היה זמן להביט , brניסתי לבנות משהוא מן הזיכרון br br
סנדוויץ טוניסאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כשהיינו נערים בתחילת שנות השיבעים ליד השוק בנתניה בתוך כוכון קטנטן , ליד חשמלאי הרכב מימול לזגג br הסנדוויץ של איילה, שם טעמתי לריאשונה סנדוויץ טוניסאי , איזה חגיגה של טעמים, brהלשון צורבת מעט,העינים דומעות מעט, חמוץ חריף מתוק ומרירות קליפת הלימון, brוהצבעים , למי בכלל היה זמן להביט , brניסתי לבנות משהוא מן הזיכרון br br
הוראות הכנה
מרכיבים
לחם לבן שלם מאורך לא פרוס (אפשר גם לחם שחור
שתי קופסאות טונה בשמן כולל השמן (חשוב לטעם לא לסנן את השמן)
2 ביצים קשות
1 כף גדושה של פפריקה חריפה טחונה בשמן
½ פלפלון חריף (ירוק או אדום) קצוץ
10 שיני שום
כמה טבעות בצל
10 זיתים מגולענים (אני משתמש בזיתים דפוקים מרים)
1 תפוח אדמה בינוני מבושל במים לא קלוף
כוס אחת גדושה דלעת קצוצה ו/או גזר קצוץ
5 כפות שמן
כפית סוכר שטוחה
כ- ½ כפית גרגרי קימל שלמים (אם אוהבים אפשר מעט יותר)
1 כפית לימון סחוט
5 או 6 פרוסות לימון פרוס דק דק כולל הקליפה
מעט מלח
אופן ההכנה
שמים 2 כפות שמן בסיר , מחממים מוסיפים את הדלעת , פילפלון חריף , מערבבים הכף כ 3 דקות
מוסיפים את הקימל קוצצים 4 שיני שום ומוסיפים גם, מעבבים , מוסיפים קמצוץ מלח סוכר
כפית לימון מעט מים רותחים ממש מעט ,מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ 20 דקות,
בינתיים מבשלים את תפוח האדמה עם מים ומעט מלח עד לריכוך.
מרסקים 6 שיני שום לצלוחית מוסיפים כף פפריקה חריפה קמצוץ מלח ו-3 כפות שמן (אם צריך אפשר להוסיף שמן) בוחשים היטב, (מין "פלפצ'ומה")
מחלקים את הלחם ל 2 או ל 3 תלוי באורך הלחם,
מרוקנים מעט מתוכו (את הרך אבל לא לגמרי)
מרככים ובוחשים את הטונה בשמן.
מורחים הרבה מרוטב הפפריקה ("פלפלצ'ומה") , על זה שמים את הדלעת המבושלת, טונה בשמן תפוח אדמה פרוס, זיתים, פרוסות ביצה, בצל, לימון פרוס, מעט מלח, מהדקים מעט (משתדלים לא לעשות כתמים על החולצה והמכנסיים).
מגיש: zorba
מקור: כנראה טוניסאי
שתף את המתכון