כשהיינו נערים בתחילת שנות השיבעים ליד השוק בנתניה בתוך כוכון קטנטן , ליד חשמלאי הרכב מימול לזגג br הסנדוויץ של איילה, שם טעמתי לריאשונה סנדוויץ טוניסאי , איזה חגיגה של טעמים, brהלשון צורבת מעט,העינים דומעות מעט, חמוץ חריף מתוק ומרירות קליפת הלימון, brוהצבעים , למי בכלל היה זמן להביט , brניסתי לבנות משהוא מן הזיכרון br br
|
|
|
|
כשהיינו נערים בתחילת שנות השיבעים ליד השוק בנתניה בתוך כוכון קטנטן , ליד חשמלאי הרכב מימול לזגג br הסנדוויץ של איילה, שם טעמתי לריאשונה סנדוויץ טוניסאי , איזה חגיגה של טעמים, brהלשון צורבת מעט,העינים דומעות מעט, חמוץ חריף מתוק ומרירות קליפת הלימון, brוהצבעים , למי בכלל היה זמן להביט , brניסתי לבנות משהוא מן הזיכרון br br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
לחם לבן שלם מאורך לא פרוס (אפשר גם לחם שחור
שתי קופסאות טונה בשמן כולל השמן (חשוב לטעם לא לסנן את השמן)
2 ביצים קשות
1 כף גדושה של פפריקה חריפה טחונה בשמן
½ פלפלון חריף (ירוק או אדום) קצוץ
10 שיני שום
כמה טבעות בצל
10 זיתים מגולענים (אני משתמש בזיתים דפוקים מרים)
1 תפוח אדמה בינוני מבושל במים לא קלוף
כוס אחת גדושה דלעת קצוצה ו/או גזר קצוץ
5 כפות שמן
כפית סוכר שטוחה
כ- ½ כפית גרגרי קימל שלמים (אם אוהבים אפשר מעט יותר)
1 כפית לימון סחוט
5 או 6 פרוסות לימון פרוס דק דק כולל הקליפה
מעט מלח
אופן ההכנה
שמים 2 כפות שמן בסיר , מחממים מוסיפים את הדלעת , פילפלון חריף , מערבבים הכף כ 3 דקות
מוסיפים את הקימל קוצצים 4 שיני שום ומוסיפים גם, מעבבים , מוסיפים קמצוץ מלח סוכר
כפית לימון מעט מים רותחים ממש מעט ,מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ 20 דקות,
בינתיים מבשלים את תפוח האדמה עם מים ומעט מלח עד לריכוך.
מרסקים 6 שיני שום לצלוחית מוסיפים כף פפריקה חריפה קמצוץ מלח ו-3 כפות שמן (אם צריך אפשר להוסיף שמן) בוחשים היטב, (מין "פלפצ'ומה")
מחלקים את הלחם ל 2 או ל 3 תלוי באורך הלחם,
מרוקנים מעט מתוכו (את הרך אבל לא לגמרי)
מרככים ובוחשים את הטונה בשמן.
מורחים הרבה מרוטב הפפריקה ("פלפלצ'ומה") , על זה שמים את הדלעת המבושלת, טונה בשמן תפוח אדמה פרוס, זיתים, פרוסות ביצה, בצל, לימון פרוס, מעט מלח, מהדקים מעט (משתדלים לא לעשות כתמים על החולצה והמכנסיים).
מגיש:
מקור: כנראה טוניסאי
שתף את המתכון
