הוראות הכנה
מרכיבים
1 דג בגודל של לפחות ½2 ק"ג שלם ונקי.
2.5 ק"ג מלח גס (יחס קילו דג לקילו מלח)
2 ביצים החלבון בלבד יחס של 1 ק"ג מלח לחלבון
1/8 כוס מים
2 גבעולי תימין
1 לימון פרוס לפרוסות
5 שיני שום קלופות ומעוכות
2 כפיות פלפל שחור גרוס עבה
אופן ההכנה
1.מערבבים את המלח חלבון הביצים והמים בקערה גדולה. מערבבים עם הידיים עד שנוצרת
עיסה לחה
2.מפזרים מצע צפוף של עיסת המלח על תבנית אלומיניום עם שוליים של 5 ס"מ יותר מגודל
הדג מכל הכיוונים ומפזרים על המצע מעט פלפל שחור ומעט עלי תימין.
3.מכניסים לבטן הדג עלים מגבעול תימין אחד את פרוסות הלימון שיני השום ומעט פלפל שחור
סוגרים את הבטן עם קיסמים.
4.מניחים את הדג על המצע מלח ומצפים את חלקו העליון בשכבת מלח עבה עד לקצה השיכבה
התחתונה לוחצים ומהדקים היטב.
5.מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180°c ל 45 דקות
6.מקררים 5 דקות ומפרקים את המלח עם פטיש שניצלים כולל עור הדג ומגישים
ונהנים ממעדן
מגיש:
מקור: צולם בפאוזה פונדק גלילי בשאר ישוב www.pausa-inn.co.il
שתף את המתכון
