הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים הדרושים
2 ק"ג בשר לחי עגל, שטוף ונקי - חתוך לקוביות גדולות
½ קילו חומוס שהושרה במים לילה קודם או 3 קופסאות גרגירי חומוס
4 פלפלי פפריקה יבשה חתוך לטבעות עבות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות דקות
3 גזרים חתוכים לטבעות עבות
3 שיני שום לחוצות
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
1 כף פפריקה חריפה (לאוהבי חריף או עוד כף פפריקה מתוקה)
1 פלפל אדום חריף חתוך לטבעות
½ כפית כמון
קמצוץ ציפורן טחונה
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
מלח
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. מחממים סיר עם 2 כפות שמן . מוסיפים את קוביות הבשר וסוגרים מכל הכיוונים.
2. מוסיפים מים חמים, עד לכיסוי ומביאים לרתיחה עדינה. במשך 30 הדקות הבאות מנקים
את השומן והקצף שמצטבר מעל, עד שהנוזל נעשה שקוף.
3. מתבלים בכל התבלינים ומוסיפים את כל החומרים כולל החומוס
4. מכסים ומבשלים 3 שעות על אש נמוכה. מדי פעם בודקים את מצב הנוזלים ומוסיפים
במידת הצורך.
לבישול מהיר בסיר לחץ
חוזרים על אותן פעולות מבשלים כשעה ומחצה ומצמצמים נוזלים
עד סמיכות רצויה כ 30 דקות לערך
תוספת אורז לבן ליד
מגיש:
מקור: קמיליה תמונה - קיצי https://www.kisi.co.il/
שתף את המתכון
